2012. június 5., kedd

Felkészülés: A három EB résztvevő közül csak kettő örülhetett ma


Nemzetközi felkészülési mérkőzésen lépett pályára a mai este folyamán  Franciaország, Svédország és a társrendező Ukrajna nemzeti csapata. Egyikőjük nagy pofont kapott a három nap múlva kezdődő EB előtt.

Svédország csapata Szerbia legjobbjai ellen tartotta a főpróbát, melyet sikeresen vett. Már a mérkőzés elején  fölénybe kerültek az északiak és a 23. percben egy beadást kiejtett a kezéből Alekszics kapus, melyet az érkező Toivonen a kapuba pofozott. A szerbek egy szögletet követően nem sokkal egyenlíteni tudtak Szubotics révén. Még a vezetést is megszerezgették volna déli szomszédjaink, ám Lazovics gólját érvénytelenítette a játékvezető,, mert azt szabálytalanság előzte meg. A mérkőzést Ibrahimovic döntötte el büntetőből az 52. percben. A svéd válogatott hozta mindkét felkészülési mérkőzését, így elég magabiztosan mehet a kontinenstornára.

Svédország - Szerbia 2-1

Ismét kapott egy nagy pofont a társházigazda Ukrajna csapata. Ezúttal a Portugáliát is legyőző Törökország volt az ellenfél és az Ausztria elleni vereséget követően ezen a meccsen sem sikerült javítani. Az ukránok a mérkőzést tekintve enyhe mezőnyfölényben játszottak, ám a kapura veszélytelenek voltak. A törökök viszont gólra váltották helyzetüket a 15. percben, mikor is Erkin talált a kapuba. A 70. percben Pekternek növelte kettőre a törökök előnyét és hiába nyomtak az utolsó húsz percben az ukránok még a szépítés sem sikerült. Az ukrán csapat egy győzelemmel és két vereséggel hangolt az EB-re ami a csoportellenfelek formáját nézve nem túl jó előjel.

Törökország - Ukrajna 2-0

Franciaország harmadik felkészülési meccsét is megnyerte és remek formában van. A szenvedő fél ezúttal Észtország csapata volt, akinek Benzemáék egy négyest gurítottak. Az első játékrészben Ribery és Benzema találtak a kapuba, a második félidőben pedig Benzema szerezte második csapata pedig harmadik találatát. A hosszabbítás is hozott találatot, ugyanis Menez talált a vendégek kapujába a rendes játékidő lejárta után.

Franciaország - Észtország 4-0


Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése