2012. június 6., szerda

EB 2012: Dánia bemutatása: múlt, felkészülés, keretek na és persze az esélyek

A halálcsoport leggyengébbnek tartott csapata Dánia, mely azért már okozott jó nagy meglepetést az Európa bajnokságok történetében. Egy nagyon egyben lévő dán válogatott utazik az tornára, nézzük mit is kell tudni róluk.

B csoport
CsapatMGyDVRgKgGkP
Holland Hollandia00000000
Dán Dánia00000000
Németország Németország00000000
Portugál Portugália00000000
nia:
A csapat a H jelű selejtezőcsoportból jutott tovább pont azelőtt a portugál csapat előtt akivel itt is egy kvartettbe kerültek. A Dánia-Portugália mérkőzés igazi presztízsmérkőzés lesz. A dán válogatott  rendszeres résztvevőnek mondható a tornának, hiszen eddig hét alkalommal szerepeltek. Ebből a legemlékezetesebb az 1992-es EB ahol az utolsó pillanatban beugróként kerültek be, mivel a  jugoszlávokat kizárták a háború miatt és az esélytelenek nyugalmával érkezve megnyerték a kontinensviadalt. Emellett 1984-ből van még egy harmadik helyezésük. Két felkészülési mérkőzést játszottak, melyeken egy vereség és egy győzelem a mérlegük.

Dánia - Brazília 1-3
Dánia - Ausztrália 2-0

A következő 23 fős kerettel utaznak a tornára:
Kapusok: 1 Kasper Schmeichel (Leicester), 16 Stephan Andersen (Evian), 22 Anders Lindegaard (Man. Utd.)

Védők: 12 Andreas Bjelland (Nordsjaelland), 4 Daniel Agger (Liverpool), Daniel Wass (Evian), 6 Lars Jacobsen (FC Köbenhavn), 5 Simon Busk Poulsen (AZ), 3 Simon Kjaer (Wolfsburg), 13 Jores Okore (Nordsjaelland)

Középpályások: 2 Christian Poulsen (Evian), 8 Christian Eriksen (Ajax), 19 Jakob Poulsen (Midtjylland), 14 Lasse Schöne (NEC), 15 Michael Silberbauer (Young Boys), 21 Niki Zimling (FC Bruges), 20 Thomas Kahlenberg (Evian), 7 William Kvist (Stuttgart)

Támadók: 10 Dennis Rommedahl (Bröndby), 9 Michael Krohn-Dehli (Bröndby), 11 Nicklas Bendtner (Arsenal – kölcsönben a Sunderlandnél), 23 Tobias Mikkelsen (Nordsjaelland), 17 Nicklas Pedersen (Groningen)

A sérülések szerencsére elkerülték a csapatot.

Esélylatolgatás:  
A halálcsoportról beszélünk és egy nagyon masszív északi válogatottról. Sokan úgy vélik Dánia komolyan bele szólhat abba, hogy ki jut tovább a csoportból, de akár az is előfordulhat, hogy két nagyot maga mögé utasítva ők mennek tovább és ismét sokkolják a futballvilágot valami szédületes eredménnyel. Személy szerint meglepetést várok a dán csapattól.

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése