2012. június 6., szerda

EB 2012: Görögország bemutatása: múlt, felkészülés, keretek na és persze az esélyek


Cikksorozatunk második részében Görögország csapatával foglalkozunk. Kérdés, hogy sikerülhet e nekik az amit 2004-ben már egyszer Portugáliában véghezvittek. Szót ejtünk a felkészülésről és bemutatjuk a csapat utazó keretét.

A csoport
CsapatMGyDVRgKgGkP
Lengyel Lengyelország00000000
Görög Görögország00000000
Oroszország Oroszország00000000
Cseh Csehország00000000
rögország:
A csapat az F jelű selejtezőcsoportot nyerte meg Horvátország csapata előtt és így kvalifikálta magát a tornára. A mérlegük 7 győzelem és 3 döntetlen volt, tehát veretlenül vívták meg a selejtezőtornát. Görögország eddig három alkalommal szerepelt EB-n és a 2004 kontinensviadalt mindenki nagy meglepetésére megnyerték. Ami a felkészülést illeti a csapat utolsó öt mérkőzésén 1 győzelem 3 döntetlen és 1 vereség született, tehát nem lehet azt mondani, hogy bomba formában utaznak az EB-re. Két felkészülési mérkőzést játszottak és a mutatott játék nem volt a legmeggyőzőbb.

Görögország - Szlovénia 1-1
Görögország - Örményország 1-0

Görögország EB kerete:
Kapusok: 1 Kosztasz Halkiasz (PAOK), 13 Mihalisz Szifakisz (Arisz), 12 Alexandrosz Corvasz (Palermo)

Védők: 15 Vaszilisz Toroszidisz (Olympiakosz), 8 Avraam Papadopulosz (Olympiakosz), 19 Szokratisz Papasztathopulosz (Werder Bremen), 5 Kirjakosz Papadopulosz (Schalke), 4 Szteliosz Malezasz (PAOK), 20 Joszif Holevasz (Olympiakosz), 3 Jorgosz Cavelasz (Monaco)

Középpályások: 6 Grigorisz Makosz (AEK), 2 Joannisz Maniatisz (Olympiakosz), 21 Kosztasz Kacuranisz (Panathinaikosz), 10 Jorgosz Karagunisz (Panathinaikosz), 16 Jorgosz Fotakisz (PAOK), 22 Kosztasz Fortunisz (Kaiserslautern)

Támadók: 18 Szotirisz Ninisz (Panathinaikosz), 23 Jannisz Fetfacidisz (Olympiakosz), 7 Jorgosz Szamarasz (Celtic), 14 Dimitrisz Szalpingidisz (PAOK), 17 Theofanisz Gekasz (Samsunspor), 9 Nikosz Liberopulosz (AEK), 11 Kosztasz Mitroglu (Atromitosz)

A sérülések elkerülték a csapatot, így a szövetségi kapitány minden játékosára számíthat.

Esélylatolgatás:
Ami az esélyeket illeti, a görög csapat nem a támadójátékáról, hanem masszív védekezéséről híres, így az ellenfeleknek nehéz dolguk lesz, ha gólt akarnak szerezni. A formát tekintve az én tippem az, hogy kiesnek a csoportból és így búcsúznak a küzdelmektől három mérkőzést követően.

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése