2012. június 6., szerda

EB 2012: Franciaország bemutatása: múlt, felkészülés, keretek na és persze az esélyek



Az utolsó csoport következik, ahol Franciaország, Svédország, Anglia és a társházigazda Ukrajna szerepel. Elsőként nézzük meg mire is számítsunk a francia csapattól, mely a legutóbbi világversenyen csúnyán leszerepelt. 

D csoport
CsapatMGyDVRgKgGkP
Ukrán Ukrajna00000000
Svéd Svédország00000000
Francia Franciaország00000000
Angol Anglia00000000
Franciaország:
A franciák a D jelű selejtezőcsoportban lettek csoportelsők egy ponttal megelőzve a második helyezett Bosznia és Hercegovinát. A csapat rendszeres résztvevője Európa legrangosabb tornájának, ugyanis ez lesz a nyolcadik fellépésük. Két alkalommal a csúcsra is sikerült feljutnia a csapatnak, előbb 1984-ben, majd pedig 2000-ben sikerült diadalmaskodni. Emellett még van a csapatnak egy bronzérme 1996-ból. A felkészülést tekintve talán a francia válogatott mutatta a legmeggyőzőbb játékot. Igazi tűz és akarat látszik a csapaton. A csapat immáron 24 mérkőzés óta veretlen és mindhárom felkészülési meccsét megnyerte.

Franciaország - Izland 3-2
Franciaország - Szerbia 2-0
Franciaország - Észtország 4-0

Íme a franciák 23 fős utazó kerete:
Kapusok: 23 Cédric Carrasso (Bordeaux), 1 Hugo Lloris (Lyon), 16 Steve Mandanda (Marseille)

Védők: 22 Gaël Clichy (Man. City), 2 Mathieu Debuchy (Lille), 3 Patrice Evra (Man. Utd.), 21 Laurent Koscielny (Arsenal), 5 Philippe Mexes (Milan), 4 Adil Rami (Valencia), 13 Anthony Réveillere (Lyon)

Középpályások: 6 Yohan Cabaye (Newcastle), 18 Alou Diarra (Marseille), 15 Florent Malouda (Chelsea), 19 Marvin Martin (Sochaux), 12 Blaise Matuidi (PSG), 17 Yann M'Vila (Rennes), 11 Samir Nasri (Man. City), 7 Franck Ribéry (Bayern München)

Támadók: 20 Hatem Ben Arfa (Newcastle), 10 Karim Benzema (Real Madrid), 9 Olivier Giroud (Montpellier), 14 Jérémy Ménez (PSG), 8 Mathieu Valbuena (Marseille)

M'Villa bajlódik kisebb sérüléssel, ám az orvosok szerint a második csoportmérkőzésre már felépül. Sokan hiányolják a keretből Gourcuffot akit nem nevezett a kapitány és többek úgy vélik, hogy ez lehetett volna Thierry Henry  utolsó nagy világversenye, ugyanis a klasszis csatár remek szezont fut az Egyesült Államokban.

Esélylatolgatás:
Ha tartják ezt a formát és ilyen akarattal és elánnal játszanak akkor a csoportelsősség könnyen összejöhet, onnan pedig bármi előfordulhat az egyenes kieséses rendszerben. Személy szerint a francia csapatot az elődöntőbe váron, de a döntő sem elképzelhetetlen.

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése