2015. március 7., szombat

MLS: Győzelemmel kezdett a címvédő Los Angeles Galaxy

Magyar idő szerint szombatra virradóra megkezdődött a Major League Soccer történelmi 20. szezonja a címvédő Los Angeles Galaxy és a Chicago Fire találkozójával. A bajnok ott folytatta, ahol abbahagyta. Természetesen a Keane gól sem maradhatott el! Szezonra fel... 

Los Angeles Galaxy - Chicago Fire 2-0 (0-0)
G: Villareal (65.), Keane (81.) ill. -

Fantasztikus hangulat és teltház fogadta a csapatokat a StubHub Centerben, ahol kis híján már a 8. minutumban gól esett. Villareal szabadrúgása remekül csavarodott el a sorfal mellett, Johnson hárítani tudott, ám kipattant róla a labda, melyre a hazaiak egyik játékosa Ishizaki csapott le, s bombázott az oldalhálóba. A Chicago igen eredménytelennek bizonyult a hazaiak védő harmadában, elfogyott a tudomány. A 42. percben újfent nagyon közel álltak a hazaiak a gólszerzéshez, egy laposan középre tett labdát Villareal lőhetett meg 12 méterről, ám csúnyán hátradőlt lövés közben, így a labda a nézőtéren kötött ki. Ugyan ebben a minutumban kontrát vezethettek a hazaiak, ismételten jött egy lapos beadás, mely a kapu előtt haladt el, s Zardes csak centikkel maradt le a kapufa előtt elguruló játékszerről.

A fordulást követően az 58. percben aztán a vendégek előtt adódott hatalmas lehetőség, a Chicago támadója védőjével a nyakán lépett ki, ám végül nem sikerült a kapuba találni, pöckölésébe a hazaiak kapusa belekapott. A 65. percben aztán rezgett a háló, megszületett a történelmi 20. szezon első találata, melyet Villareal szerzett, ezzel beírva magát a liga történetébe örökre. Egy beadést két védő sem tudott felszabadítani, hatalmasat hibázta, a labda teljesen üresen találta meg Villarealt, aki nem hibázott, a kapuba lőtt. A 79. percben aztán megduplázhatta volna előnyét a Galaxy, ám csakúgy mint az első félidőben, a labda elgurult a kapu előtt, a kapufánál pedig az érkező ha centikkel is de lemaradt. Két percre rá aztán már nem volt kegyelem, Keane is megkezdte a gólgyártást, egy felívelt labdát Husidic fejelt le, a rutinos ír pedig kapásból a kapuba bombázott.

Los Angeles Galaxy győzelemmel kezdődött tehát a 20. szezon, melyet a FociClub.hu végigkövet majd, így ha szeretnétek tájékozódni az eredményekről, a pontvadászat aktuális állásától keressétek fel weboldalunkat.

Íme a további menetrend:
márc. 7. 21:00  D.C. United - Montreal Impact (Eurosport 2)
márc. 7. 22:00  Philadelphia - Colorado Rapids
márc. 8. 00:00  Vancouver Whitecaps - Toronto FC
márc. 8. 02:30  Houston Dynamo - Columbus Crew
márc. 8. 02:30  FC Dallas - San Jose Earthquakes
márc. 8. 04:30  Portland Timbers - Real Salt Lake
márc. 8. 23:00  Orlando City - New York City (Eurosport)
márc. 9. 01:00  Sporting Kansas City - New York Red Bulls (Eurosport)
márc. 9. 02:30  Seattle Sounders - New England

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése