2015. március 7., szombat

A sírból jött vissza a Mainz! - micsoda meccs volt...

Ritkán látott párbaj zárta a Bundesliga szombati játéknapját, ugyanis a Mainz és a Mönchengladbach vezetőedzője egyaránt svájci tréner. Ezen az estén azonban igazán egyikük sem  örülhetett Favre és Schmaidt csapata is egy pontot tehetett zsebre, egy remek mérkőzést követően. 

Mainz - Mönchengladbach 2-2 (0-1)
Helyszín: Mainz, Coface Aréna
Vezette: Marco Fritz
Gólszerzők: Geis (73.), Okazaki (77.) ill. Raffael (27., 67.)
Sárga lap: Hofmann (80.) ill. Xhaka (72.), Wendt (80.)
Kiállítás: - ill. -

Mainz: Karius - Brosinski, Bundert, Bell, Park - Geis, Baumgartlinger, Clemens (Hofmann 46.), Malli (Koo Ja-Cheol 88.), De Blasis - Okazaki. Vezetőedző: Schmidt

Mönchengladbach: Sommer - Wendt, Jantschke, Stranzl (Brouwer 71.), Korb - Johnson, Xhaka, Kramer, Traore (Hermann 63.) - Kruse, Raffael (Nordtveit 89.). Vezetőedző: Favre

Igen puhatolózó játékkal kezdődött a találkozó, sokáig, csak kósza kísérletek jegyezhettünk fel. Mezőnyben a vendégek birtokolták többet a labdát, ám a Mainz veszélyesebbnek, kísérletezőbbnek bizonyult. Az első valamire való lehetőséget a 25. percben jegyezhettük fel, ekkor Geis vállalt el egy távoli löketet, mely Sommer számára nem jelentett gondot. A túloldalon két minutummal később aztán Karius nem ügyködött olyan jól mint Sommer. Traore vette remekül észre bemozgó társát, ívelt, Raffael pedig tíz méterről a hálóba bólintott. A vezetést sikerült megtartani a szünetig, Okazaki egalizálhatott volna, ha egy picit pontosabb.

A fordulást követően aztán előbb cseréket láthattunk, majd egy borzasztóan felpörgő meccset. A 68. minutumban egy szélről érkező lapos beadást Kruse lépet át remekül, megtévesztve a hazai védelmet, a labda az érkező Raffael előtt termett, aki nem hibázott, s ezt a lehetőséget is kihasználta. Aki ekkor azt hitte, hogy zsebben a vendégek három pontja, az nagyot tévedett, a középpálya megszűnt létezni, igazi átjáróházzá vált, a Mainz pedig Geis révén ezt ki is használta, így megvolt a szépítő találat. A túloldalon Kruse pontot tehetett volna a meccs végére, ám egy kontra végén a jobb oldali kapufát sikerült telibe trafálnia. Bezzeg a túloldalon lefordulván! Rövidzárlat volt a vendég védelemben, Bell fejelt középre, Okazaki bólintott, a Mainz pedig egyenlített, az eredményjelzőn máris 2-2 szerepelt. A hajrát roppantmód meghúzta a hazai csapat Sommer védésein múlott, hogy döntetlen lett a vége. Három perccel a rendes játékidő vége előtt Okazaki fejesét hatalmas bravúrral hárította a kapuvédő, majd egy kis szerencse is kellett ahhoz, hogy ne lássunk újabb gólt, De Blasis lövését, mely könnyen lehet, hogy gól lett volna csapattársa blokkolta. A Mainz rengeteg kísérlettel zárta a meccset, a sírból jött vissza, s szerzett pontot.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése