2015. március 7., szombat

Megvan Dárdai és a Hertha első közös döntetlenje

Péntek este a Bundesliga soron következő fordulójának nyitómérkőzésén Dárdai Pál csapata a Hertha pontot csent a sereghajtó Stuttgart otthonából. Gólt nem láthattunk, a foci sem a szépségről szólt, de küzdelem az volt rendesen. 

Vfb Stuttgart - Hertha BSC 0-0 (0-0)
Helyszín: Stuttgart, Mercedes-Benz Arena
Vezette: Felix Brych
Gólszerzők: - ill. -
Sárga lap: Klein (32.), Leitner (90+2.) ill. Heitinga (1.), Kraft (55.), Schulz (74.)
Kiállítás: ill.  Schulz (90+7.)

Stuttgart: Ulreich - Klein, Schwaab, Niedermeier, Hlousek - Gentner, Die (Leitner 90+2.), Kostic (Kiesewetter 81.), Maxim, Werner - Ginczek (Ibisevic). Vezetőedző: Stevens

Hertha: Kraft (Burchert 83.) - Plattenhardt, Brooks, Langkamp, Pekarik - Heitinga (Cigerci 46.), Lustenberger, Stocker, Hegeler (Schulz 47.), Beerens - Kalou. Vezetőedző: Dárdai

Egyértelműen a hazai csapat kezdte jobban a találkozót, meddő mezőnyfölényt alakítottak ki Stevens tanítványai, a vendégek védekezésre kényszerültek, s nagyon ellentámadásokat sem tudtak indítani. A Mercedes-Benz Arena lelátója egyébként több helyen igen foghíjasnak bizonyult, sokan fordultak el a csapattól, ám a fanatikusok nem, a hangulat és a kapu mögötti lelátók tömöttek voltak. A hazai fölény ellenére eget verően nagy helyzetet nem jegyezhettünk fel az első játékrész közepén pedig Dárdai Pál csapata is megérkezett a meccsbe, Ulreich kapuja előtt is voltak történések, ám gólt nem láthattunk. A hajrá aztán újfent a hazaiaké volt Ginczek és Maxim előtt is adódott lehetőség, ám az első felvonás legnagyobb helyzetét Hlousek hagyta ki.

A fordulást követően igen paprikás lett a hangulat, nem feltétlenül a fociról szóltak a dolgok. Egy beadásnál Gentner odatette a vállát Kraft kapus elé, aki sikeresen megkóstolta azt fejjel, aljas szabálytalanság volt, a hazai játékos pedig még valamit oda is szólt a földön fekvő kapusnak, aki felpattant, s hatalmasat lökött ellenfelén, majd megfordult, megfogta a száját és elfeküdt, ápolást kért, Hosszú percekig állt a játék, majd az ápolást követően a sértett kapott lapot az eset utáni lökés végett. Érződött a feleken a tét, mindkét csapat óvatosan játszott, de mégis szeretett volna eredményes lenni. A tét nem csupán egy győzelem volt, egy igazi hat pontos meccs, mely nagyon hiányozhat a végelszámolásban mind a ligautolsónak, mind pedig a berlinieknek. A 65. percben aztán Brooks hibázott hatalmasat, a labda ajtó ablak helyzetben Ginczeket találta meg, ám a kivetődő Kraft mellett sikerült fölé lőni. Az idő szépen pergett, a kapuk pedig nem forogtak veszélyben, a 81. percbe aztán egy kontra végén Kalou meccslabdát adott, ám Schulz ordító ziccert rontott. Dárdai dühöngött a kispadon, hát még amikor első számú kapusa Kraft cserét kért a 82. percben. Valószínűleg az ütközés révén a feje sérült és agyrázkódás miatt léptek fel gondok. A rendes játékidő végén aztán hét perces hosszabbítást mutatott fel a negyedik játékvezető, mely még lehetőséget nyújtott a feleknek, ám ezzel nem tudtak élni, maradt a gól nélküli döntetlen, mely a berlinieknek jobb a tabellára tekintve. Az utolsó pillanatokban Schulz kiszállt, a játékvezető pirossal küldte az öltözőbe. 

Dárdai csapata egyébként utóbbi két meccsén nem kapott gólt, s négy pontot gyűjtött.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése