2015. március 7., szombat

Lovrencsics Gergő meccse hamar végetért, hordágyon hagyta el a gyepet

A bajnoki cím, illetve a nemzetközi kupaindulást érő helyezések tekintetében igazi hat pontos mérkőzés várt a Lech Poznan és a Jagiellonia csapatára, a magyar légiósokat foglalkozó harmadik helyezett fogadta a jelenlegi ezüstérmest. Honfitársaink közül ezúttal csupán Lovrencsics Gergő kapott helyet a kezdőben, ám nem tartott számára sokáig a mérkőzés. 

Az első negyedóra végén,  Karol Mackiewicz és Lovrencsics Gergő fejelt össze igen csúnyán, mindkét labdarúgó a földre rogyott, ám Lovrencsics egy pillanatra eszméletét is vesztette. Az orvosi stáb rögtön a segítségére sietett, magához eszmélt, ám saját lábán nem tudta elhagyni a játékteret, hordágyon vitték az öltözőbe, ahonnan koponya CT-re szállították a helyi kórházba. Jó lel, hogy Gergő a hordágyon már tudatánál volt, ha nehézkesen is de felemelte kezét és megtapsolta az őket éltető szurkolókat.

A rangadót végül hatalmas küzdelem közepette megnyerte a Lech, mely hatalmas nyomást helyezett vendége kapujára. A 86. percben Douglas a csapat bal oldali védője tudott eredményes lenni majd a 90. minutmban Kedziora is a kapuba talált. A 2-0-ás eredmény következtében a felek helyet cseréltek a tabellán, immáron csak az éllovas Legia Warszawa és két pont áll a Poznan bajnoki aranya előtt. Egyébként két hét múlva találkoznak Poznanban az érintettek egy fantasztikus derbi keretein belül. Persze ne feledjük a Legia még nem játszott ebben a fordulóban, ellenfele a negyedik Slask Wroclaw lesz.

Kádár Tamás ezúttal csak a kispadon kapott helyet, míg Holman Dávidot a keretbe sem nevezték.

Íme a lengyel bajnokság élmezőnye:
1. Legia Warszawa 42 pont (45-23) - 22 meccs
2. Lech Poznan 40 pont (42-22) - 23 meccs
3. Jagiellonia 38 pont (35-28) - 23 meccs
4. Slask Wroclaw 37 pont (35-26) - 22 meccs
5. Wisla Krakow 33 pont (36-29) - 22 meccs

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése