2014. március 18., kedd

Torres nyáron Madridba költözhet

Úgy fest, idén nyáron tényleg véget érhet a Chelsea és Fernando Torres 2011-ben köttetett frigye, a zsurnaliszták szerint nagy esély van arra, hogy az El Nino becenévre hallgató támadó visszategye székhelyét Madridba és újra magára öltse a "Matracosok" mezét. 

A 29 esztendős csatár az Atletico Madrid saját nevelésű játékosa, a felnőtt csapatban 2001 ás 2007 között 214 alkalommal szerepelt és 82 gólt jegyzett. Egyik kedvenc áldozata a Barcelona volt, erre a katalánok szurkolói biztosan élénken emlékeznek. Ezt követően Anliába tette át székhelyét és a Liverpool támadójaként mondhatni szelte a hullámokat, 102 mérkőzésen 65-ször örvendeztette meg a "vörösök" szurkolóit. Londonba 2011-ben tette be a lábát, azóta pedig mondhatni gödörbe lépett a karrierje, igaz nyert Bajnokok Ligáját is a csapattal, ám önmaga teljesítménye már nem a régi. A Chelsea mezében 160 alkalommal mindössze 43-szor tudott eredményes lenni, ami egy befejező csatártól borzasztóan kevés. Az idei szezonban 29 mérkőzésen mindössze 9-szer talált az ellenfelek kapujába, teljesítménye pedig nem győzte meg portugál trénerét, aki nem ragaszkodik hozzá.

Torres szerződése 2016-ig érvényes, a transfermarkt.de pedig 19 millió euróra taksálja piaci árát. A beszámolók szerint Diego Costa érkezését nem zárta ki Mourinho, mely akár ráfizetéses cserét is tartogathat magában, de az is elképzelhető, hogy Madridban összeáll a Costa-Torres duó.

A válogatottban legutoljára tavaly júliusban szerepelt El Nino, akinek a világbajnoki részvétele közel sem biztos, sokan úgy vélik, hogy meglepetés lenne, ha bekerülne az utazó keretbe.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése