2014. március 18., kedd

Bemutatjuk a nyári átigazolási időszak legkeresettebb játékosát!

Szépen lassan eljön a szezon vége és ismételten megnyitja majd kapuit a transzferpiac, a sztárok többsége pletykák "áldozatává" válik, míg lesznek akik súlyos euró tízmilliókért váltanak klubot. Előretekintettünk és próbáltuk megfejteni, ki lehet a 2014-es nyári átigazolási időszak legkeresettebb játékosa, és megtaláltuk! 

A jelek a Bundesliga irányába sodortak minket , azon belül is egy kis csapathoz a Hoffenheim együtteséhez, melynek van egy nagyon tehetséges, fiatal brazil támadó középpályása Roberto Firmino személyében. A 22 esztendős labdarúgó idén 28 mérkőzésen szerepelt a Hoffenheim csapatában és ez idő alatt 19 gólt és 13 asszisztot jegyzett. 

Neve 2013 januárja óta 11 csapat nevével fonódott össze a nemzetközi sajtóban, az érdeklődés pedig az idei esztendőben sem szűnt meg, igen nívós csapatok érdeklődéséről lehetett hallani. Legkorábban a Manchester United érdeklődött még évekkel ezelőtt, ám akkor nem tették meg a kellő lépéseket, most azonban újra terítéken lehet Manchesterben a Firmino transzfer. A lista olyan nevekkel van tarkítva, mint az AC Milan, az Atletico Madrid, a Liverpool és az Inter. A legújabb kérő pedig a Wolfsburg, mely a másik Hoffenheim játékosra Vollandra is kivetné hálóját. 

Íme azon csapatok listája, melyeknél felmerült a brazil játékos neve: 
Manchester United, Southampton, Mönchengladbach, Schalke, Lokomotiv Moszkva, Atletico Madrid, AC Milan, PSG, Zenit, Liverpool, Inter, Wolfsburg.

Természetesen ezen kör szűkülni fog, a csapatok töredéke lesz csupán, aki komoly ajánlatot is adhat. A szakemberek jelenleg a legkomolyabb kérőknek a Wolfsburg, Schalke, Liverpool triót tartják, de a töbi csapatról sem szabad megfelejtkezni. A  transfermarkt.de 15 millió euróra taksálja Firmino árát, ez azonban a szezon végéig nagy valószínűséggel nőni fog. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése