2014. március 18., kedd

Skót FA-Kupa: Elődöntőben a harmadik ligás Rangers

Egy újabb lépéssel került közelebb a nemzetközi porondhoz a harmadosztályú Rangers, mely a Skót FA-Kupa negyeddöntőjének újrajátszásán idegenben lépte le a negyedik vonalból érkező Albion Rovers csapatát.  

Albion Rovers (IV.) - Ramgers (III.) 0-2 (0-1)
G: - ill. Aird (18.), Daly (57.)

Ritkaságnak számít, hogy egy kupapárharc ily előre haladott szakaszában egy negyedik és harmadik vonalból érkező csapat harcoljon az elődöntőért, ám ahogyan azt a példa is mutatja nem lehetetlen. A Rangers szurkolói az első mérkőzést követően háborogtak, mondván a hazai 1-1-es döntetlen és az újrajátszás nem méltó a csapathoz, ám a labda kerek, a fociban pedig bármi megtörténhet. A visszavágón kedveskedett szurkolóinak a rekordbajnok és könnyed két gólos győzelmet aratott, ezzel pedig az elődöntőbe jutott. 

Nem akármilyen tény lenne, egy nemzetközi kupaindulás úgy, hogy a csapat azt a harmadik vonalból vívja ki. Persze erre sokan azt mondják, hogy a Rangers az Rangers, de senki ne feledje a csapatot játékosai elhagyták, ez pedig egy új társaság, melynek célja visszavinni a klubot az első vonalba. A következő feladat Dundee United lesz, mely jelenleg negyedik helyen áll az első osztályban. A Celtic már nincsen küzdelemben, az ő végzetük a másik ágon elődöntős Aberdeen volt már jóval korábban.

Elődöntő
Rangers (III.) - Dundee United 
St. Johnstone - Aberdeen

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése