2014. március 18., kedd

Chelsea: Mourinho biztos Drogba visszatérésében

Felvirradt a keddi nap, a szurkolók pedig már az este esedékes Chelsea-Galatasaray mérkőzésre hangolnak. A sajtó munkatársai is dolgoznak, egyikük Mourinhoval beszélgetett Drogba esetleges visszatéréséről. A portugál tréner biztos abban, hogy az elefántcsontpart egyszer újra a klub alkalmazásában áll majd. 

"Erről nem én döntök, hanem a Chelsea, de azt gondolom, meg fog történni. Mikor? Nem tudom. S hogy játékosként, edzőként vagy nagykövetként térne vissza? Jövő évben, négy-öt éven vagy tíz éven belül? Nem tudom. De amikor egy játékos ilyen sokat jelent egy klubnak, és amikor egy klub ilyen sokat jelent egy játékosnak, akkor azt gondolom, vissza kell térni." - mondta a portugál tréner, majd folytatta - "Kétségtelenül ő a klub történetének egyik legjelentősebb játékosa, ezzel az összes Chelsea-szurkoló egyetért. Nem mondjuk, hogy a legjelentősebb, mert az nem lenne fair másokkal szemben, akik ugyanazon a szinten voltak és ugyanabban a generációban. Hogy ugyanazon a szinten van-e most 36 évesen, mint volt 26 évesen? Azt gondolom, senki nincsen, de ő a világ egyik legjobb csatára, az biztos."

Ami pedig a mai napot illeti, Drogba a Galatasaray játékosaként tér vissza a Stamford Bridge gyepére, ám egyben biztos lehet, hatalmas szeretetet kap majd a szurkolóktól, hiszen legendaként emlékeznek rá. Az elefántcsontparti gólzsák 2010-ben hagyta el a klubot azt követően, hogy a csapat felült a Bajnokok Ligája, ezáltal pedig Európa trónjára.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése