2014. március 18., kedd

BL: Esélyt sem hagyott a Chelsea a Galatának!

Könnyed győzelmet aratott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Chelsea, mely az első félidőben Eto'o és Cahill találatával eldöntötte a párharcot. A Galata teljesen veszélytelen volt, Mourinho csapata kiváló munkát végzett és készülhet a negyeddöntőre. 

Chelsea - Galatasaray 2-0 (2-0)
G: Eto'o (4.), Cahill (42.) ill. - 
Tj: a Chelsea 3:1-es összesítéssel

Szívmelengető hangulat fogadta Didier Drogbát, aki ezen az estén ha ellenfélként is, de visszatért a Chelsea stadionjába. Számtalan transzparens és jó kívánság volt olvasható a lelátón, ám a bírói síp után az érzelmeket félre kellett tenni és a játéké lett a főszerep. A hazaiak jól belekezdtek Oscar a 4. percben remek labdát adott Eto'o-nak, aki köszönte és kilenc méterről a hálóba lőtt. Muslera még bele tudott érni, ám hárítani nem tudott, ez a találat jó hamar megadta a mérkőzés alaphangját (1-0).

Egy gólos vezetésének tudatában nem állt vissza Mourinho csapata, sorra alakították ki a helyzeteket, míg a Galatasaray nagyon Cech kapuját sem tudta megközelíteni, a hazaiak középpályása és védelme remek összhangot alkotott. A másik kapu előtt Terry hagyott ki hatalmas lehetőséget, lövése centikkel zúgott el a léc fölött. A 42. percben aztán újra rezgett a háló, Muslera még Terry fejesét védeni tudta, ám a kipattanó Cahill elé került, aki jól és gyorsan reagát (2-0).

A második játékrészben azt várhattuk volna, hogy egy lapra feltéve rohamoz majd Mancini csapata, ám nem így lett, Drogbáék teljes mértékben veszélytelenek voltak a hazaiak kapujára, akik mindössze egyetlen egy kaput találó lövést tudtak felmutatni a mérkőzés végén, s az sem hordozott magában sok veszélyt. A végjátékban kinyílt a Galata, szép és veszélyes kontrákat vezethetett a Chelsea, ám sem Hazard, sem pedig Torres nem tudott újabb gólt szerezni. Összességében nagyon megérdemelt és mondhatni könnyed győzelmet aratott Mourinho csapata, mely várhatja negyeddöntő béli ellenfelét. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése