2014. január 21., kedd

Henry tanította, a Stoke leigazolta és az Utrecht mezét húzhatja magára...

... Nem más ő, mint Juan Agudelo az Amerikai Egyesült Államok fiatal válogatott csatára, aki elhagyva hazáját Európába szerződött szerencsét próbálni. Igaz a Stoke City vette meg, ám a csapat vezetői nem kerteltek, azonnal tovább passzolták a támadót, egyenlőre kölcsönben. 

A 21 esztendős támadó a New York Red Bulls csapatában nevelkedett és egy ugyanazon évben debütált a felnőtt csapatban, mikor Thierry Henry a tengerentúlra szerződött. Együtt edzhetett a francia csillaggal és leshette el a szakma igazi fortélyait. A 2012-es évadot a Chivas színeiben töltötte, ám 2013-ban váltott és a New England Revolutiont választotta. Tehetsége vitathatatlan és fiatal kora ellenére a gólok sem maradtak el, már-már rutinos csatárnak mondható, ez persze túlzás.

USA válogatottjában 2010-ben debütált és azóta 17 ízben húzta magára a címeres mezt, a vb-n a csapat egyik kulcsjátékosa is lehet. Teljesítménye felkeltette az európai klubok figyelmét, a befutó pedig a Stoke City lett, ahol jelenleg olyan csatárok vannak, mint Crouch, Assaidi, Walters, vagy az osztrák Arnautovic.

Ahogyan a felvezetőben is olvashatták, egyenlőre nem az angol élvonalban szerepel majd az ifjú, hanem a holland ligát veheti célba, ugyanis új klubja egyből kölcsönadta az Utrecht gárdájának. A hét gólos belga De Ridders mellett komoly esélye lehet a csapatba kerülésre és amennyiben jól bizonyít, akkor jövőre a világ egyik ha nem a legerősebb ligájában rúghatja majd a bőrt.

Őszi Ádám


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése