2014. január 21., kedd

Az Atletico Madrid szezonja a számok nyelvén, elképesztő statisztikák!

Túl vagyunk a szezon felén az Atletico Madrid pedig harcban van a bajnoki címért, csupán rosszabb gólkülönbségének köszönhetően szorul az éllovas Barcelona mögé. Emellett talpon van mind a Király Kupában, mind pedig a Bajnokok Ligájában. Körülnéztünk a csapat háza táján, utánanéztünk pár statisztikai érdekességnek. Íme a "Matracosok" szezonja a számok nyelvén, avagy a lelkiismeretes munka meghozza eredményét!? 

Atletico Madrid:
A madridi együttes 20 mérkőzésen 51 pontot szerzett, mérlege pedig megegyezik a listavezető katalánokéval, azaz 16 győzelem 3 döntetlen és 1 vereség. Amiért a csapat második, az a gólarány, mely nem sokkal, de kicsivel rosszabb, mint a riválisé. Összesen 48 gólt szerzett a csapat, mely 2,4-es meccsenkénti lőtt gólátlag. Kapott gólok terén ők állnak a legjobban az egész ligát figyelembe véve, ugyanis eddig csupán 12 alkalommal rezgett a háló, mely meccsenkénti 0,6-os átlagot ad. A házi góllövőlistát torony magasan Diego Costa vezeti 19 találatával, a második a nyáron érkező David Villa, aki 9 gólnál jár. Így megállapítható, hogy a csapat sokkal inkább függ kulcsjátékosától, mint ez a Barcelona esetében elmondható, ha a statisztikákra nézünk. A bajnokságban eddig 11 játékos talált a kapuba, így elég széles spektrumról beszélhetünk. Mindenképpen ki kell emelnünk Koke játékát, akinek léte meghatározóvá vált a csapatban.

Ami a Király Kupát illeti, négy meccsen, tehát két párharcon van túl a csapat. Három meccsét megnyerte, egyet pedig döntetlenre hozott., a gólarány ezeken a meccseken 9 lőtt gól és 2 kapott.

A Bajnokok Ligájában csoportelsőként zárt a gárda 5 győzelemmel és mindössze 1 döntetlennel 16 pontot összeszedve. Ellenfeleinek hálója 15 alkalommal rezgett, míg a csapat első számú hálóőre Courtois csupán 3 ízben kényszerült maga mögé nyúlni. 

Összegzés:
A csapat eddig 30 meccset játszott, ebbe nem számoltuk bele a Barcelona elleni szuperkupa párharcot. Ezeken a meccseken  72 alkalommal rezgette meg az ellenfelek kapuját, mely 2,4 gólos átlagot ad meccsenként. Ami a kapott gólokat illeti, Courtois 19 alkalommal kellett, hogy maga mögé nyúljon, ez meccsenkénti 0,63 kapott gólt jelent.

A csapat házi kanadai-táblája (gól és gólpassz), pontlistája:
Diego Costa 23 gól és 3 gólpassz = 26 pont
Raúl Garcia 11 gól és 4 gólpassz = 15 pont
Koke 4 gól és 10 gólpassz = 14 pont
David Villa 10 gól és 4 gólpassz = 14 pont
Arda Turan 3 gól és 5 gólpassz = 8 pont
Gabi 1 gól és 7 gólpassz = 8 pont
Filipe 1 gól és 4 gólpassz = 5 pont
Adrián 2 gól és 3 gólpassz = 5 pont
Juanfran 1 gól és 4 gólpassz = 5 pont
Miranda 2 gól és 2 gólpassz = 4 pont
Tiago 2 gól és 1 gólpassz = 3 pont
Diego Godin 3 gól és 0 gólpassz = 3 pont
Óliver Torres 1 gól és 1 gólpassz = 2 pont
Emiliano Insúa 0 gól és 2 gólpassz = 2 pont
Cristian Rodríguez 1 gól és 0 gólpassz = 1 pont
Toby Alderweireld 1 gól és 0 gólpassz = 1 pont

Visszaemlékezve az FC Barcelona statisztikáira (ide kattintva megtekinthetik), megállapítható, hogy a katalán klub sokkal több lábon áll, több a húzóember és az olyan játékos, akire egy-egy kulcsember kiesése esetén számítani lehet. A csapatot eddig elkerülték a sérülések, de vajon mi lesz, ha beüt egy ilyen hullám?

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése