2014. január 21., kedd

Benzema döntött Barcelonában, előny a galaktikusoknál

A spanyol Király Kupa negyeddöntőinek első mérkőzésén kedd este Barcelonában lépett pályaára a Real Madrid, ahol az Espanyol volt a vendéglátó. A mérkőzésen Benzema találata döntött, a hazaiak hátrányban és rúgott gól nélkül utazhatnak majd a visszavágóra. 

Király Kupa, Negyeddöntő, 1. mérkőzés
Espanyol - Real Madrid 0-1 (0-1)
G: - ill. Benzema (25.)

Az első pillanattól fogva uralta a játékot Ancelotti csapata, a hazaiak csupán kósza átlövésekkel próbálkoztak, ám még kaput sem találtak az első negyvenöt perc során. Ellenben a vendégek négyszer is eltalálták a ketrecet, mely eredményre vezetett, ugyanis Casilla csak három ízben tudott hárítani. A 25. percben Bale passzát követően az egyre jobb formát mutató Karim Benzema zörgette meg a hálót.

A második játékrészre felszívta magát Aguirre csapata, ám ez csak a statisztikák fényesítésére volt jó, Casillas kapuja érintetlen maradt a kilencven perc során. Főleg a második félidő elején csillogott az Espanyol, ekkor bizony védekezésre kényszerítették ellenfelüket, ám a madridiak kijöttek a nyomásból és bizony könnyen eldönthették volna az egész párharc sorsát, ez azonban nem történt meg. Derült égből fasírt, így jellemezhetné a történéseket Jhon Córdoba, akinek a lábában ott volt az egyenlítés, ám Casillas remek munkát végzett.

További mérkőzések:
Szerda 20:00 Real Sociedad–Racing Santander 
Szerda 22:00 Levante–Barcelona
Csütörtök 21:00 Atlécio Madrid–Athletic Bilbao 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése