2014. január 21., kedd

Napoli: Benítez két Barca játékos nézett ki

Nemzetközi sajtóhírek szerint Rafa Benitez az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Napoli vezetőedzője tovább szeretné erősíteni csapatát, azon belül pedig annak védő szekcióját. Nyáron két galaktikus érkezett a támadóalakulatba Higuain és Callejon személyében, most jöhet két katalán! Legalábbis a szakember tervei szerint. 

Azt, hogy a fent említettekre miként reagál az FC Barcelona vezetősége és Tata Martino vezetőedző azt nem tudhatjuk, de a fociban minden elképzelhető. A szóban forgó két játékos nem más, mint Javier Mascherano és Alexander Song. Arról, hogy a klubok közt történt-e valós kapcsolatfelvétel nem tudni, az ilyen üzletek általában fű alatt szoktak történni és egyszer csak jön a bejelentés, amit mindenki vár, vagy elmarad.

A 29 esztendős argentin válogatott Mascherano különös kapcsolatot ápol Benitez mesterrel, ugyanis Liverpoolban hosszú időn át együtt dolgoztak. Az akkoron még többnyire védekező középpályásként bevetett játékosból azóta a Barcelona vezetőedzői középső védőt faragtak. Tata mester rendesen forgatja a kezdőcsapatot, folyamatos a rotáció, így nem mindig jut lehetőséghez a 93-szoros válogatott játékos. Az idei szezonban lejátszott 30 meccsből eddig 21 alkalommal kapott szerepet, így azért elmondhatjuk, hogy trénere számít rá. Piaci ára a legutóbbi becslések szerint 20 millió euróra rúg, szerződése pedig 2016 nyaráig érvényes.

A 26 esztendős kameruni válogatott Song még nem dolgozott együtt a Napoli jelenlegi mesterével, ám biztosan jó benyomást tett rá még Arsenal játékosként, most pedig a Barca színeiben. Alex számára kevesebb lehetőség jut, ugyanis az ő konkurenciája Busquets, az a játékos, akit posztján az egyik legjobbnak tartanak. Eddig 18 meccsen kapott lehetőséget a szezon egészét figyelembe véve. Piaci árát 18 millió euróra taksálják, míg szerződése 2017 nyaráig érvényes.

Összegezve két olyan játékos kell Benitez mesternek, akiket még évekig szerződés köt klubjukhoz, a piaci áruk pedig azért nem két pengő. Egy a nevét nem felvállaló úriember szerint 55 millió ellenében érkezhet a duó. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése