2013. január 31., csütörtök

PL szerda: két gólos hátrányból állt fel az Arsenal, két gólos előnyt adott el a Chelsea a hajrában

A keddi játéknapot követően szerdán hat mérkőzéssel folytatódott a Premier League. A Chelsea és a listavezető Manchester United kötelező győzelem elé nézett, míg a Tottenham és az Everton is bizakodhatott a győzelemben, a papírforma legalábbis ezt mutatta. A nap és a forduló rangadója az Arsenal-Liverpool meccs volt, mondhatni két vergődő csapat összecsapása. Nos, a papírforma azért van hogy felborítsák, nem volt ez másképpen most sem... 

A két eddig csalódást keltő szezont futó csapat rangadóját a vendég Liverpool kezdte nagyobb elánnal, már az 5. percben megvolt az előny Suarez lévén. Remek és fordulatos találkozót játszott a két csapat, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, ám az ágyúsok domináltak és többször is próbálkoztak. Azonban a focit gólra játsszák, hiába a statisztikai fölény Henderson a 60. percben megduplázta csapata előnyét. Az események felpörögtek, ugyanis a második pool góllal együtt hét perc alatt három gólt láthatott az Emirates közönsége. A csalódott csendet Giroud törte meg a 65. percben, ezzel megvolt a szépítés és mielőtt eszmélni tudtak volna a vendégek már az előny is oda volt, ugyanis két perccel később Walcott tetszelgett a gólszerző szerepkörében, Giroud ezúttal pedig előkészített. Ezt követően nem változott az állás, maradt a döntetlen és a pontosztozkodás, mellyel egyik csapat sem jutott előrébb.

Az Everton idén remek szezont fut, ugyan annyi vereséggel bírnak mint a listavezető, és ha a 11 döntetlenjük közül csak egyet vagy kettőt megnyertek volna, közvetlenül a bajnoki címért küzdhetnének, így viszont a BL szereplés a tét, ami persze nagyon jónak számít. A mai napon a Gera Zoltánt sérülés miatt nélkülöző West Brom volt az ellenfél és a papírformának megfelelően a liverpooli csapat otthon tartotta a három pontot Baines két találatával. A vendégek nemrég még az élmezőnyben tanyáztak, ám hosszú hetek óta nem jönnek a pontok...

A Norwich együttese, mely kiesett az FA-kupából egy amatőr ötödik ligás csapattal szemben ezúttal is papírformát borított, otthon tartott egy pontot a Spurs ellen. A fővárosiak pontmentő embere a meccs vége előtt tíz perccel bale volt.

Igazi kiegyenlített meccset ígért a Fulham-West Ham találkozó, azonban a hazaiak magabiztos győzelmet arattak és megelőzték riválisukat a tabellán. Jelenleg minkét együttes biztos távolból szemléli a kiesőzónát.

A listavezető manchesteriek nem kezdtek jól az Old Traffordon, ugyanis a vendég Southamton már a harmadik percben megszerezte a vezetést. A United nyerőembere a két gólt szerző Rooney volt, azonban a vendégek egyenrangú ellenfélnek bizonyultak, sőt majdhogynem többet tettek a győzelemért, egy pontot mindenképpen megérdemeltek volna.

A Chelsea számára a győzelem kötelező lett volna, ám a Reading igen jó formát mutat mostanság, a nemrég még utolsó együttes menekül a kiesés elől. Mindvégig úgy tűnt, a londoni kékek győzelme nem forog veszélybe, fölényesen és magabiztosan játszott a Benítez csapat. Azonban a végjátékban a meccs képe nagyot fordult, La Fonde duplázni tudott, előbb a 87. majd pedig a hosszabbítás negyedik percében talált a kapuba. A statisztikákból kiderül, a hazaiaknak ez a két lövése találta el csupán a kaput...

Kedden játszották:

Aston Villa – Newcastle United 1:2
Queens Park – Manchester City 0:0
Stoke – Wigan 2:2
Sunderland AFC – Swansea 0:0

Szerdai eredmények:
Arsenal – Liverpool 2-2
Norwich – Tottenham 1-1
Everton – West Bromwich 2-1
Manchester United – Southampton 2-1
Reading – Chelsea 2-2
Fulham – West Ham United 3-1

A forduló abszolút győztese így a listavezető Manchester United volt, ugyanis az Evertonon kívül a 11. helyig egyetlen csapat sem tudta begyűjteni a három bajnoki pontot.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése