2013. január 31., csütörtök

Beckham aláírt a PSG-hez, fizetést nem kap, nagylelkű gesztust tett!

A PSG immáron hivatalos sajtótájékoztató keretein belül is bejelentette David Beckham szerződtetését. A korábbi angol válogatott kiválóság a szezon végéig kötelezte el magát a párizsi klubnál, melytől fizetést nem kap. Hogy miért? Beckham fantasztikus gesztust tett és fizetését felajánlotta egy helyi, gyermekeket segítő alapítvány javára. 

Mielőtt bárki azzal jönne, hogy megteheti, mert dús gazdag leszögezném, rengeteg dúsgazdag labdarúgó van, közülük mégis kevesen tesznek hasonló gesztusokat, David felajánlása, mely fizetése száz százalékát takarja példátlan. Azt hogy ez pontosan mennyi takar nem tudni, de a hírek szerint heti 150 ezer fontot azaz heti 50 millió forint. A család azonban egyenlőre ketté válik, ugyanis Beckham Párizsban, míg felesége és a gyermekek Londonban fognak éni, ám mi ez a távolság, gondoljunk csak Eto'o Anzhi és Olaszország közti ingázására... 

A szerződtetést a sajtótájékoztatón Nasszer al-Kelaifi sejk, a klub tulajdonosa jelentette be hivatalosan.

Leandro a PSG sportigazgatója már régóta szerette volna a klubhoz csábítani az angolt, aki azonban az MLS-t választotta. A sportvezető és Beckham jól ismerik egymást, ugyanis korábban az AC milan csapatánál már dolgoztak együtt.

A 32-es mezszámot kapó játékos a sajtótájékoztatón a következő képen nyilatkozott - „Izgatott vagyok. Régóta beszéltünk erről Leonardóval, és végre megtörtént. Nagyon szerencsés vagyok, hogy 37 évesen ilyen sok ajánlat között válogathattam. Azért választottam a PSG-t, mert tetszik, amit megcélzott a következő évekre. Örömmel leszek részese ennek az érdekes koncepciónak."

Ezt követően kitért az edző személyére -  „Carlo Ancelotti az egyik legjobb edző a világon, Milánóban is nagyon szerettem vele dolgozni, akárcsak Leóval. Mindent megteszek azért, hogy a PSG és a francia bajnokság sikeres legyen, és megnőjön a befolyása a nemzetközi labdarúgásban. Bár csak fél évre szól a szerződésem, hosszabb távra tervezek."

Azt még nem tudni, Beckham mikor mutatkozhat be először a csapatban, ugyanis a párizsi klub már holnap bajnoki meccsen szerepel majd idegenben.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése