2013. január 31., csütörtök

Varane fejese döntetlent ért a Realnak a Barca ellen, a kihagyott ziccerek klasszikusán

Elérkezett a Copa del Rey idei sorozata az elődöntőkhöz, az egyik ágon a két ősi rivális a Barca és a Real küzd meg egymással a fináléért. Az odavágó meccset a spanyol fővárosban rendezték, mely akár gólzáporba is torkollhatott volna, ám csak két találatot hozott, így nyugodtan a találkozóra aggatható a kihagyott ziccerek titulust. A győzelemért többet tettek a katalánok és veszélyesében is játszottak, ám előnyt nem tudtak szerezni a hazai visszavágóra. 

A mérkőzés egy óriási Pinto védéssel kezdődött, a Barca kapusa gyorsan bemelegedett, ugyanis egy vitatott szabálytalanságot követően Ronaldo sistergős löketét kellett hárítani a léc alól. Ezt követően ahogyan az lenni szokott a katalánok ragadták magukhoz a kezdeményezést és okoztak forró pillanatokat a hazai szurkolók számára. Előbb Jordi Alba kapott egy remek labdát, a védősorból kiugró játékos azonban a levegőben szálló labdát kapásból keresztbe ellőtte a kapu előtt, igazi ziccer volt 12 méterről, védő nem volt a környékén. Ezt követte egy Xavi szabadrúgás csattant a felső lécen, majd pedig kicsivel később egy védelmi megingást követően már López hálóőr is verve volt, túljutott rajta a labda azonban a gólvonalról Varane kivágta a labdát. Ha a félidő felénél 0-3 lett volna az állás egy szót sem szólhattak volna  hazaiak, ám az eredményjelzőn gól nélküli döntetlen állt.

A 26. percben a derült égből jött egy Real helyzet, azonban Benzema hét méterről kapásból kicsivel de mellé lőtt. A madridiak ezt követen némileg kijöttek a szorításból és agresszív letámadást alkalmaztak, mindkét csapat próbálkozott, de nem jött a gól, így 0-0-ás döntetlennel vonultak a felek az öltözőkbe.

A második félidő azonban már gólt hozott, öt percet kellett várni, ekkor Fabregas törte meg a gólcsendet, az előkészítő szerepkörben az argentin zseni tetszelgett, akit azonban elég szépen hatástalanítottak a találkozó folyamán a királyiak. Felszívta magát a Special One legénysége és a katalánok némileg a saját térfelükre szorultak, ez viszont a kontra lehetőségét hordozta magában. A mérkőzést döntően befolyásoló egy bírói tévedés, ugyanis Messi egy az egyben ugrott volna ki kontrából, ám az asszisztens - később visszanézve tévesen - lest jelzett. Azt pedig már sosem tudjuk meg, hogy  mi lett volna ha...

A 60. percben nagyon közel járt a Real az egyenlítéshez, Ronaldo 7 méterről fejelt centikkel a kapu mellé, pár perccel később pedig Pique remek szerelését jegyezhettük fel döntő momentumban. A Barca volt, hogy akár percekig is eldugta a labdát, ekkor halvány fütty hallatszott a lelátóról. Aztán jöttek az újabb ziccerek, előbb egy visszagurított labdát Fabregas lőtt kicsivel a kapu fölé mintegy tizenkét méterről, majd pedig a csereként beálló Pedro hibázott egy az egyben kapussal szemben.

Aztán egyszer csak a semmiből megszületett az egyenlítő találat, egy Özil beadást a támadással felfutó Varane fejelt a kapuba, Pinto csipén belekapni tudott a labdába. mondani szokták a kihagyott helyzetek megbosszulják önmagukat, nos ez most is így volt. A hajrában tapintható volt a feszültség, izzott a levegő, a legnagyobb helyzet a katalánok előtt adódott Jordi Alba foglalta keretbe a meccset, hiszen mind az első, mind az utolsó vendég lehetőséget ő szalasztotta el, ezúttal López hárított óriási bravúrral.

Maradt az 1-1, így a vendégek örülhettek jobban, viszont a katalánok akár fölényesen is megnyerhették volna a meccset, a nagy lehetőségeket tekintve akár 3-7 is tetszeleghetett volna az eredményjelzőn. A sérülések és eltiltások sújtotta Mourinho legénység így mondhatni elégedett lehet, a döntés pedig a Nou Camp gyepén születik majd meg...

Copa del Rey, elődöntő, 1. mérkőzés
Real Madrid-Barcelona 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Varane (81.), illetve Fábregas (50.)


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése