2013. január 31., csütörtök

El Clasico: a meccs után megszólalt Varane és Mourinho jobb keze is

A tegnap esti El Casicot követően a sajtótájékoztatón megszólalt a fiatal mindössze 19 esztendős védő, aki előbb a gólvonalról mentet, majd pedig gólt fejelt a másik kapu előtt a rivális katalánoknak és ezzel, illetve egész meccsen nyújtott remek teljesítményével méltán érdemelte ki  a meccs legjobbja titulust. Varane mellett, mint ahogy az már megszokhattuk nem Mourinho, hanem a portugál tréner jobb keze Aitor Karanka értékelte a látottakat és emelte ki, hogy a két csapat közt nincs 15 pontnyi különbség. 

"Ami történt, az ugyanaz, mint az elmúlt években is, nagyon közel voltunk. A bajnokságban sok pontot elhullajtottunk, azonban amikor egymás ellen játszunk, tisztán látható az aktuális különbség a két csapat között.Nagy erőfeszítés volt ez a csapattól, mert néhány játékos hiányzott tőlünk. Lesz időnk, hogy felkészüljünk a második mérkőzésre. - ezt követően Karanka az ifjú Varanét méltatta - Ennél többet lehetetlen tenni, tisztázott a gólvonalról, majd fejesével egyenlített. A fejlődése egészen fenomenális, már fejben is rendben van - emellett a kapus kérdésre is kitért a Spacial One segédje - Muszáj volt választani a két kapus között. Diego sokéves tapasztalata és higgadtsága meggyőzött minket. Ettől függetlenül Adánban továbbra is bízunk. A jövőben is az áll a kapuban, akit épp jobbnak, a célra megfelelőbbnek látunk.” 

A 19 esztendős francia Raphael Varane a következő képen értékelte élete meccsét - "Mindig emlékezni fogok erre a meccsre, egy álmom vált valóra 19 évesen. Nagyon boldogan megyek haza, a saját magam és a csapat teljesítménye miatt is. Ez volt a legjobb mérkőzésem a Real Madridban. Most az a dolgom, hogy ezt a szintet tartsam. A csapat számára ugyan nem a legjobb eredmény született, de a továbbjutás továbbra is nyitott."

A párharc végkimenetelére azonban még sokat kell várni a fanatikusoknak, ugyanis a visszavágó a Nou Campban február 27-én kerül majd megrendezésre. Addig viszont még sok víz lefolyik az Ebron, sokat változhat mindkét együttes játékának összképe, kerülhet hullámvölgybe egyik és másik együttes egyaránt.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése