2013. január 31., csütörtök

A 18 éves horvát szupertehetség óriási összegért került az Inter csapatához, megvan Sneijder utódja

Úgy tűnik az Inter tényleg a jövő csapatát építi és a pénzt sem sajnálja, ha egy igazi tehetségről van szó. Mateo Kovacic csupán 18 esztendős, ám Európa sztárklubjai sorban álltak érte. Már csak múltidőben, ugyanis az Inter leigazolta Sneijder utódát.  

Mindössze 18 esztendős, de már most 43 felnőtt horvát bajnoki mérkőzést tudhat maga mögött. Az Ausztriában  azon belül pedig Linzben születő horvát állampolgár már hat esztendősen elkezdte rúgni a bőrt a Linz utánpótlás nevelős csapatában, míg nem hét esztendőt követően hazatalált a fiatal tehetség és 13 esztendősen a Dinamo Zagreb ifjúsági csapatának a tagja lett. Felnőtt karrierje nagyon korán megkezdődött, 2010-ben debütálhatott a nagyok között alig 16 és fél évesen. Mindenki az elejétől fogva tisztában volt vele, mekkora tehetség Mateo, akinek piaci értéke 18 esztendős korára 3 millió euróra nőtt. Az utánpótlás válogatottakban végig lépdeste a ranglétrát, egészen az u-14-től az u-21-es csapatig. A horvát fanatikusok már a felnőtt válogatottban való bemutatkozását várják.

Térjünk azonban vissza a jelenbe, a befutó az Internazionale csapata lett, mely elképesztő összeget 11 millió eurót tett le a Dinamo Zagreb asztalára, ez pedig meggyőzte a horvát klub vezetőit. Mateo Kovacic a mai naptól fogva tehát az Inter játékosa, ahol nem kisebb feladat vár rá, mint Snaijder pótlása.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése