2013. október 26., szombat

Tovább menetel a Southampton, védelme mint a beton!

A szombati játéknap zárómeccsén a Southampton fogadta a Fulham együttesét. A találkozó könnyed győzelmet hozott a Szentek számára, amivel a csapat ideiglenesen a dobogó harmadik fokára lépett. 

A Fulham sem tudta áttörni a Southampton betonvédelmét, mely kilenc fordulót követően is csupán három kapott gólt tud felmutatni. A védelem olyannyira jól működött, hogy az egész meccset figyelembe véve csupán két lövést eresztettek el a  vendégek, míg kaput találó lövésük nem is volt. Ellenben a túloldalon húsz alkalommal is próbálkoztak a hazaiak, melynek az eredménye is meglett. A 21. percben egy jobb oldali szögletet követően Lambert talált Stekelenburg kapujába, ezzel vezetést szerezve a hazaiaknak, majd a félidő vége előtt sikerült megduplázni a hazai gólok számát. A 43. percben egy újabb fejes gólnak tapsolhatott a népes pubnlikum, miután egy bal oldali beadást az érkező Lambert fejelte a túloldalra, ahol Rodriguez érkezett és egy méterről a kapuba bólintott. 

A második játékrészben nem változott az állás, a Southampton lendülete tehát tovább tart, melynek értelmében a csapat jelenleg harmadik, azaz Bajnokok Ligája indulást érő helyen áll. 

Southampton - Fulham 2-0 (2-0)
G: Lambert (21.), Rodriguez (43.) ill. -

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése