2013. október 26., szombat

Nyögvenyelős Arsenal siker főszerepben Artetával

Nem játszott jól, de begyűjtötte a három bajnoki pontot az Arsenal, mely továbbra is vezeti a bajnokságot, míg a Palace elszenvedte hatodik vereségét zsinórban, helyzete pedig egyre kilátástalanabb. A meccs pozitív és egyben negatív hőse Arteta volt, aki gólt és piros lapot is szerzett a meccsen. 

Crystal Palace - Arsenal 0-2 (0-0)
G: - ill. Arteta (47.-büntető), Giroud (88.)
Kiállítás: - ill. Arteta (65.)

Remekül kezdte a találkozót a listavezető, mely nem hagyott sok játékteret a hazaiaknak. A labdabirtoklás több ízben is súrolta alulról a 80 százalékot, veszélyesebb helyzetei mégis a hazaiaknak akadtak, akik ha eljutottak a kapuig, akkor igyekeztek lövéssel befejezni azt, míg az ágyúsok rengeteget adogattak mezőnyben. A 35. percben aztán Giroud szerethetett volna vezetést a vendégeknek, azonban a labda gyorsabbnak bizonyult nála. A félidőre így gól nélküli döntetlennel vonultak a felek.

A második játékrészben aztán gyorsan megszerezték a vezetést Wenger tanítványai. Az első félidőben kényszerű csereként pályára érkező Gnabry lábát húzta ki a büntetőterületen belül Guedioura, melynek köszönhetően tizenegyeshez jutottak a vendégek. A végrehajtó Arteta volt, aki magabiztosan verte a labdát a jobb sarokba félmagasan. Ez aztán átszakított egy gátat, az Arsenal még jobban és felszabadultabban játszott, a kapujához szegezte a hazaiakat. Az 54. percben Giroud fejelt mellé a kapu torkából, a francia ordító helyzetet hagyott ki. 

A 65. percben aztán a gólszerző rántotta le a kilépő Palace csatárt Chamakh személyében, a játékvezető pedig piros lappal büntette az esetet, így hátrányba kerültek a vendégek. A csapatkapitányát vesztő "Ágyúsok", így némileg átszerveződésre kényszerültek, Wilshere érkezett Gnabry helyére, tehát lecserélték a cserét, aki összehozta a tizenegyest. A 74. percben aztán kis híján megérkezett az egyenlítés, a felfutó Ward lőtt felsőlécet, majd pár pillanattal később Jedinak kapáslövését kellet kitolnia az Arsenal kapusának. A 82. percben Özil szólója sikerült remekül, a középre gurított labda azonban elment mindenki előtt, vagy mögött. Emberhátránya ellenére visszajött a meccsbe Wenger csapata, mely gólt is szerezni. A 88. percben Ramsey beadására érkezett Giroud, aki a hálóba fejelte a játékszert, eldöntve a három pont sorsát, megszerezve önmaga ötödik bajnoki találatát.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése