2013. október 26., szombat

Suárez mesterhármasával hengerelt a Liverpool

Nem hagyta meglógni az Arsenal együttesét a Liverpool, mely Suárez vezérletével könnyedén tartotta otthon a három bajnoki pontot, míg liverpool kékebbik csapata az Everton idegenben tudott diadalmaskodni.

Liverpool - West Brom 4-1 (2-0) 
G: Suárez (12., 18., 55.), Sturridge (77.) ill. Morrison (66.-büntető)

Nem kellett sokat várni, hogy Suárez kinyissa a boltját, a harapós támadó a 12. percben szerzett vezetést csapatának, miután átfűzte az előtte álló védőt és laposan a kapuba helyezte a labdát. Hat perccel később ismét az uruguayi volt főszerepben, aki bombagólt fejelt mintegy 15 méterről. A fordulást követően sem fagyott alább a mérkőzés, a vendégeknek is megvoltak a helyzeteik, lehetőségeik, ám sokkal pontatlanabbnak bizonyultak befejezésben, mint a hazaiak. Alig telt el tíz perc a második etapból, mikor elkönyvelhettük Suárez mesterhármasát. A harmadik találat, csakúgy mint a második fejjel született, ezúttal azonban nem bólintott, hanem csúsztatott a csatár. A 66. percben aztán szépítettek a vendégek Morrison révén, aki büntetőből talált a kapuba. Az i-re a pontot a csatársor másik tagja, a góllövőlista éllovasa Sturridge tette fel, egy fantasztikus emeléssel, helyzetfelismeréssel.

Aston Villa - Everton 0-2 (0-0)
G: - ill. Lukaku (70.), Osman (81.)

Szoros és kiélezett mérkőzést játszottak a felek, ahol a helyzetkihasználás a liverpooli kékek javára döntött. Teljesen más képet ölthetett volna a mérkőzés, ha Benteke a 8. percben belövi a megítélt büntetőt, azonban a Villa csatár lába megremegett. A hálóban először a 68. percben kötött ki a labda, ekkor a "Chelsea kölcsöncsatára Lukaku vette be Guzan kapuját. A kapott gólt követően kitámadtak a hazaiak, vagy mondjuk úgy, hogy mindent egy lapra tettek fel, melynek eredménye egy újabb kapott gól lett. A végeredményt a 81. percben Osman állította be. Győzelmével az Everton ha csak ideiglenesen is, de Bajnokok Ligája indulást érő helyen áll.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése