2013. október 26., szombat

Serie A: Csúcsderbik nélkül roboghatnak tovább a nagyok - előzetes

Szombat este kezdetét veszi az olasz labdarúgó bajnokság (Serie A) 9. fordulója, mely ezúttal kivételesen nem tartogat csúcsrangadót a szurkolók számára, de higgyék el, ezúttal sem leszünk jó meccsek híján. 

Este hat órakor a Sampdoria pályáján kezdődik a forduló, ahol az utóbbi hetekben remek formát mutató Atalanta szerepel vendégként. Minkét csapat győzött múlt héten, a különbség csupán az, hogy a genovai egyesület ekkor aratta első győzelmét, míg az Atalanta már a negyediket. A forduló legjobb párharcának ígérkezik az ötödik helyen álló Inter és a szezon meglepetéscsapata a negyedik pozícióban tanyázó Hellas Verona összecsapása. Az újonc legutóbbi négy meccsén tíz pontot tud felmutatni, ellenben az Inter csupán ötöt. A meccs esélyese természetesen a milánói gárda.

Vasárnapra marad nyolc mérkőzés, nézzük, miből él majd az olasz futballszurkoló. Az ebéd utáni ejtőzés mellé ezúttal a Napoli-Torino meccset tudjuk ajánlani, melyen a Bajnokok Ligájában is serénykedő hazaiak feledtetnék szurkolóikkal a Roma elleni kudarcot. A három órakor kezdődő meccsdömping hat találkozót foglal magába, az újonc Sassuolo kiesési rangadót vív majd a Catania ellenében és folytatnák a múlt héten megkezdett győzelmi sorozatot, míg a liga utolsó Bologna hazai pályán lép ringbe a Livorno ellenében az első bajnoki győzelemért. A Juventus hazai közönsége előtt feledtetné csúfos firenzei zakóját, illetve a hét közi madridi vereséget.

A Juve verő Fiorentina, mely az Európa Ligában is aratott hét közben, ezúttal a Chievo otthonában lép pályára és célozza meg a dobogó közelét. A feltámadni látszó AC Milan ezúttal Parma városába látogat. A piros-feketék szurkolói remélik, végre sikerül egymás után két győzelmet aratniuk. A liga első és eddig hibátlan Roma az Udinese vendégszeretetét élvezheti, nagy kérdés, hogy ki lesz az első, aki pontokat csen a fővárosiaktól. A forduló zárómérkőzésén a Lazio javítana a Cagliari ellen, van is mit, ugyanis a csapat az elmúlt öt bajnokin csupán öt pontot zsebelt be.

Szombat:
18:00 Sampdoria - Atalanta (SportKlub)
20:45 Inter - Hellas Verona (SportKlub)

Vasárnap:
12:30 Napoli - Torino (SportKlub)
15:00 Bologna - Livorno
15:00 Catania - Sassuolo
15:00 Chievo - Fiorentina
15:00 Juventus - Genoa
15:00 Parma - AC Milan
15:00 Udinese - AS Roma (SportKlub)
20:45 Lazio - Cagliari (SportKlub)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése