2013. október 27., vasárnap

Serie A: Beindult a Samp, újra nyert az Inter

Az olasz labdarúgó bajnokság (Serie A) szombat esti nyitányán a Sampdoria fogadta az Atalanta együttesét, míg a forduló rangadójának számított a Hellas Verona vendégjátéka Milánóban. A hazai csapatok örülhettek a játéknap végén.  

Sampdoria - Atalanta 1-0
G: Mustafi (57.)

Igazi menetelésbe kezdett a Sampdoria, mely múlt héten a Livorno ellen megérezte a győzelem édes ízét, most pedig nincs megállás. A genovai alakulat a remek formában lévő Atalanta együttesét fogadta, és küldte haza pont nélkül, miután Mustafi az 57. percben Consigli kapujába talált. Hat perccel később megfogyatkoztak a vendégek, Nica került a kiállítás sorsára. Az eredmény nem változott, ezzel pedig az Atalanta zsinórban negyedik meccsét nem tudta megnyerni, míg a Samp ezzel kettőnél tart.

Inter - Hellas Verona 4-2 (3-1)
G: Moras (9.-öngól), Palacio (12.), Cambiasso (38.), Rolando (56.) ill. Martinho (32.), Romulo (71.)
Kiállítva: Belfodil (90+3.) ill. Moras (90+3.)

Mint ahogyan fentebb is említettük, ez a találkozó a játéknap, illetve az egész forduló legnagyobb derbijének számított a két csapat tabellán elfoglalt helyezése, vagy mondjuk úgy a Hellas Verona nem várt jó szereplése végett. A találkozót gyorsan a kezébe vette a milánói alakulat, mely a 12. percben már két gólos vezetést tudhatott magáénak. Előbb Moras talált a saját kapujába, majd Palacio növelte kettőre az Inter előnyét. Húsz perccel később jött a vendégek szépítő találata Martinho révén, de mielőtt beleélték volna magukat az egyenlítés lehetőségébe Cambiasso gyorsan büntetett. Ezzel tehát 3-1-es hazai előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe. A második játékrészben aztán Rolando góljával leszögezte, hogy innen ma csak egy csapat távozhat három ponttal, az pedig az Inter. A vendégek nem adták fel, sikerül újabb gólt szerezni Romulo révén, ez azonban csak az eredmény kozmetikázásához volt elég. A hosszabbításban aztán kiszálltak a kis kakasok, hazai oldalról Belfodil, míg vendég részről Moras mehetett zuhanyozni. A két csapat helyet cserélt a tabellán.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése