2013. október 17., csütörtök

Dzsudzsák a kelendő, avagy újabb olasz sztárcsapat versenghet a kegyeiért

Egy olasz lap, melynek címe La Stampa arról hivatott beszámolni, hogy a Juventus minden követ megmozgat majd télen, hogy egy szélső középpályást igazoljon. Antonio Conte mester konkrét elképzelésekkel rendelkezik, noteszéban pedig három név szerepel.  

A beszámoló szerint a potenciális jelölt az újgazdag francia sztárklub a PSG játékosa  Jérémy Ménez, aki klubcsapata mellett a francia válogatottat is erősíti. A noteszka második sorát Jeremain Lens neve foglalja el, aki jelenleg a Dinamo Kijev együttesében rúgja a bőrt. A harmadik játékos pedig nem más, mint Dzsudzsák Balázs a magyar válogatott "kiválósága", a Dinamo Moszkva labdarúgója. A híreket az is alátámasztja, hogy a Juventus sportigazgatója, Fabio Paratici a helyszínen tekintette meg a franciák vb-selejtezőjét, míg a holland-magyar meccsen egyszerre ütött két legyet, mindkét kiszemeltet láthatta Lens és Balázs személyében. 

Ami a piaci értékeket illeti a három játékos esetében, a transfermarkt.de becslései szerint a következő:
Dzsudzsák Balás (Dinamo Moszkva) 13 millió euró, illetve 2015-ig érvényes szerződés
Jérémy Ménez (PSG) 19 millió euró, ám szerződése 2014-ben lejár
Jeremain Lens (Dinamo Kijev) 9 millió euró és egy  2017-ig szoló szerződés

A La Stampa arról hivatott írni, hogy a körülményeket figyelembe véve a magyar középpályást lenne a legnehezebb megszerezni, ami a dolog anyagi részét illeti, ugyanis a Dinamo ennél többet kér érte. A sajtóban korábban olvashattuk, hogy a nyáron az Inter már tett ajánlatot, melyet 10-13 millió euró közé mértek be, ám ez nem bizonyult elégnek.

A történet nagyon egyszerű, Dzsudzsák Balázs közel nem ér annyit, amennyit az oroszok kapni szeretnének érte, úgy érezzük a magyar fiú igen csak túl van értékelve. Anno Hollandiában a PSV színeiben fantasztikusan focizott, ő volt a közönség kedvence, ám mióta belevágott az orosz kalandba mintha elfelejtett volna focizni. Hiányzik a futball iránti szeretet és alázat, számunkra ez jön le. Balázs elkényelmesedett, illetve nem fekszik neki az orosz stílus.

Ettől függetlenül úgy tűnik, hogy a télen akár olasz háború is kitörhet a magyar játékosért, hiszen a Juve mellett köztudott, hogy az Inter is szeretne újra próbálkozni. 

Őszi Ádám 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése