2013. október 17., csütörtök

Hat hétre harcképtelenné vált a Bayern szélsője

Xherdan Shaqiri a Bayern München jobb oldali szélsője hosszú időre kidőlt a sorból, miután sérülést szenvedett hazája Albánia elleni világbajnoki selejtezőmérkőzés még múlt pénteken. 

A svájci játékos visszatérve Münchenbe részletes orvosi vizsgálatok alá vetette magát, ahol is az orvosok súlyos combsérülést diagnosztizáltak, melynek felépülési ideje jó pár hetet vesz igénybe. Az elsődleges becslések szerint legkorábban hat hét múlva lehet harcképes Shaqiri, aki így nagyon fontos bajnoki és Bajnokok Ligája meccsekről hiányozhat. 

Guardiola tehát november végén, de inkább december elején számíthat újra játékosára, akinek nem jött jókor a sérülés, hiszen nem mondhatja el magáról, hogy feltétlen kezdőember lenne a spanyol szakvezetőnél, azonban a rotációs rendszer szépsége miatt jócskán kap bizonyítási lehetőséget.

Shaqiri lassan másfél esztendeje került a Basel csapatától a német rekordbajnokhoz, ahol nagyon sokat fejlődött ez idő alatt és fantasztikus sikereknek lehetett részese. Piaci értéke ez idő alatt 12 millió euróról 20-ra nőtt. Oroszlánrészt vállalt abban, hogy Svájc kijusson Brazíliába.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése