2013. október 17., csütörtök

Romário: Neymar, és a vb esélyek

Romário az élő brazil legenda az O Dia-nak adott nyilatkozatában arról beszélt, miként vélekedik az új brazil csodagyerekről, aki nemmás, mint Neymar, illetve miként látja hazája világbajnoki esélyeit és kiket tart favoritoknak a jövő esztendőben kezdődő világversenyen. 

Mint köztudott, a 47 esztendős Romário ami a szívén az a száján típusú ember és mikor kell, vagy úgy érzi, bizony igen kemény kritikával szokta illetni honfitársait. Ez azonban most elmaradt, valamit a brazil csillag is lát, érez. - "Neymar jól játszik, és óriási sztár lesz a jövőben, de túl korai még hozzám hasonlítani. Ugyanakkor ha továbbra is ezen a szinten futballozik, akkor ki tudja, talán karrierje befejeztével azt lehet mondani, hogy jobb nálam. Most nem."

"Világbajnoki cím hatodjára? Remélem. Ha a Konföderációs Kupa előtt kérdeztetek volna, azt mondtam volna, hogy nem nyerünk, mert a csapat nagyon rosszul játszott."

"Scolarinak sikerült az elképzeléseit a játékosok felé közvetíteni, és megértik, mit akar. Most Brazíliát, Németországot, Argentínát és Spanyolországot tekintem favoritnak." 

Ha netán valaki nem lenne tisztában Romario kvalitásaival, elért sikereivel, annak elmondjuk, hogy szinte mindent megnyert, amit egy labdarúgó megnyerhet, vb győzelmet ünnepelhetett Brazíliával és Európában is fantasztikus karriert futott be a PSV, illetve a Barcelona színeiben. A vitrinjéből egy valami hiányzik, az pedig az Aranylabda. Az egész futballtársadalom elismerően tekint rá, maga Diego Maradona mondta róla - "Hihetetlen befejezőember, nem láttam még hozzá hasonlót, gondolkodás nélkül beválasztanám az álomcsapatomba." 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése