2013. október 16., szerda

Magyar Ligakupa: Győrben fázott meg a Fradi - íme az összes eredmény

Kedden és szerdán komplett fordulót rendeztek a Magyar labdarúgó-ligakupában. A csoportküzdelmek első fele már lezajlott, így a 4. fordulóval folytatódott a sorozat, mely tartogatott igen pikán és meglepő eredményeket, illetve nagy különbségű kiütéses győzelmeket. Minden elsőosztályú csapat pályán volt tehát, remek bemelegítés volt ez a bajnoki folytatásra. Kinek így, kinek pedig úgy sikeredett. 

A bajnokságban igen jól szereplő Diósgyőt egy golgazdag mérkőzésen gyűrte le a szebb időket is megélő Vasas csapatát, míg az MTK óriási meglepetésre a Kisvárda otthonában szenvedett két gólos vereséget. Ennek köszönhetően a csoport állása igen kusza, még mind a négy együttesnek van esélye a továbbjutásra.

A csoport:
Diósgyőr -Vasas 4-2 (0-0)
Kisvárda - MTK  3-1 (1-1)
A csoport állása: 1. Diósgyőr 7 pont, 2. Vasas 6 , 3. Kisvárda 5, 4. MTK  4

A 21. század legeredményesebb magyar klubcsapata, a Debrecen könnyed győzelmet aratott a Balmazújváros otthonában, ezzel pedig biztosította továbbjutását és egyben csoportelsősségét. A második, még kiadó helyért mindhárom együttes harcban van, ugyanis a Mezőkövezsd nem tudott meglépni. Az NB II-ben listavezető Nyíregyháza rabolt pontot az elsőosztály újoncától.

B csoport:
Balmazújváros - DVSC 1-5 (0-4)
Mezőkövesd - Nyíregyháza  2-2 (0-1)
A csoport állása: 1.  DVSC 12 pont, 2. Mezőkövesd 4 (5-8), 3. Nyíregyháza (5-9), 4. Balmazújváros 3

Szolnokon futott hatalmas pofonba a Kecskemét, mely így is vezeti a csoportot, míg az Újpest hazai közönsége előtt csak egy döntetlent tudott kihozni a Békéscsaba ellenében. Ezzel pedig még mind a négy csapat harcban áll a továbbjutásért.

C csoport:
Szolnok - Kecskemét 5-2 (2-2)
Újpest - Békéscsaba 2-2 (1-0)
A csoport állása: 1. Kecskemét 7 pont, 2. SzolnokC 6, 3. Újpest 5, 4. Békéscsaba 3

A Puskás Akadémia nagy lépést tett a továbbjutás felé a Honvéd legyőzésével, míg utóbbi ezzel sereghajtóvá vált. A csoport másik meccsén, a másodosztályú összecsapáson döntetlen született, ennek talán a Honvéd örült a legjobban, már ha érdekli őket egyáltalán a Ligakupa.

D csoport:
Cegléd - Szigetszentmiklós 1-1 (0-1)
Puskás Akadémia - Honvéd 2-0 (1-0)
A csoport állása: 1. Puskás Akadémia 8 pont, 2. Cegléd 5, 3. Szigetszentmiklós 4 (5-6), 4. Honvéd 4 (5-7)

Az 'E' jelű négyesben egyik NB I-es klubnak sem jelentett gondot a győzelem, mind a Paks, mind pedig a Videoton kapott gól nélkül hozta le soros meccsét. A Vidi és a Paks karöltve vezetik a csoportot, előnyük azonban csak három pont az alacsonyabb osztályú riválisokkal szemben

E csoport:
Paks - Dunaújváros 2-0 (1-0)
Kozármisleny - Videoton  0-4 (0-3)
A csoport állása: 1. Videoton 7 pont (11-5), 2. Paks 7 (9-6), 3. Dunaújváros 4 (2-6), 4. Kozármisleny 4 (5-10)

Meglehetősen nagy különbségű diadalt hozott a két alacsonyabb ligás csapat a Sporon és a Tatabánya összecsapása, melyet a hazaiak nyertek hét góllal, míg a vendégek továbbra is pont nélkül állnak. A 4. forduló legnagyobb derbije a Győr-FTC meccs volt, melyet a regnáló magyar bajnok könnyedén abszolvált és négyet gurított a fővárosiaknak. Ennek az eredménynek köszönhetően A Győr továbbjutott, míg a Fradi jelenleg csak harmadik.

F csoport:
Sopron - Tatabánya 7-0 (3-0)
Győri ETO - FTC 4-1
A csoport állása: 1. Győri ETO 12 pont, 2. Soporon 6 (11-7) 3. FTC 6 (7-6), 4. Tatabánya 0

Fontos pontokat hullajtott a listavezető Pápa, míg az Ajka ellen feltámadt az eddig rosszul szereplő Haladás. A szombathelyiek hetet gurítottak, ebből Andorka egymaga ötöt vállalt, az ajkai játékosok biztosan megnevezték a támadó nevét.

G csoport:
Gyirmót - Pápa 2-2 (1-0)
Haladás - Ajka 7-2 (3-0)
A csoport állása: 1. Pápa 8 pont, 2. Haladás 7, 3. Gyirmót 5. 4. Ajka 1

A 'H' jelű kvartettben a ZTE teljesen eldobta a lantot, a Siófok elleni vereség után semmi esélyük nincsen és nulla ponttal serénykednek, mag a balatonpartiak győzelmüknek köszönhetően tapadnak a Kaposvár Pécs duóra. Egy fordulóval korábban Pécsett a hazaiak nyertek, Kaposváron pedig a Rákóczi dominált. Ennek köszönhetően 9-9 ponttal karöltve veszitek a csoportot.

H csoport:
Siófok - ZTE 3-1 (1-1)
Kaposvári Rákóczi - PMFC 2-1 (0-0)
A csoport állása: 1. PMFC 9 pont (8-2), 2. Kaposvári Rákóczi 9 (8-3), 3. Siófok 6, 4. ZTE  0

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése