2013. október 29., kedd

Angol Ligakupa: Kiesett az Arsenal és a Fulham, fantasztikusat harcolt a Birmingham

Az Angol Ligakupa negyedik fordulója kezdődött meg kedd este, melynek során a Chelsea az Emiratesben búcsúztatta az Arsenalt, míg jó pár mérkőzése igazi gólzáport láthatott a publikum.  Az alacsonyabb osztályú csapatok igazi küzdeni akarásról tettek tanúbizonyságot. 

Tartalékos csapatok csatáját hozta a negyedik forduló csúcsderbije, mind Wenger, mind pedig Mourinho pihentette legjobbjait, ez pedig a játék ritmusán is meglátszott, mely lassabb volt a megszokottnál. A 26. percben a vendégek szereztek vezetést egy óriási védelmi hibát követően, Wilshere és Jenkinson zavarták egymást, utóbbi hazafejelte a labdát ám röviden. Érkezett a védelemből ellőre mozgó Azpilicueta, aki csatárokat megszégyenítő módon csapott le az előtte adódó lehetőségre. A második játékrészben aztán érkezett Özil, Wenger suerette volna megfogni a meccset, ez azonban nem sikerült, alig pár perccel a német beállását követően a Mourinho álltál kegyvesztetté vált Mata duplázta meg a kékek góljainak számát, beállítva a végeredményt.

Arsenal - Chelsea 0-2 (0-1)
G: - ill. Azpilicueta (26.), Mata (66.)

Nem vallottak szégyent a második ligás csapatok, igaz hármójuk közül csak egy jutott tovább. A West Ham csupán két büntetővel tudta megverni a Burnley együttesét, mely végig meccsben volt, míg a Leichester egy hét gólt hozó igen csak fordulatos meccsen ejtette ki a Fulhamet. A legnagyobb csatát a Birmindgam vívta a Stoke ellenében. A hazaiak az első félidőben megfogyatkoztak, ám 3-1-es hátrányból is megmutatták, hogy van visszaút. A rendes játékidő hőse Lovenkrados lett, aki a 85. percben talált be először, majd a 92. percben mentette döntetlenre a mérkőzést. Nem elég tehát hogy egy félidőt emberhátrányban játszottak a hazaiak, következhetett a kétszer tizenöt perc ráadás, mely gólváltást eredményezett, az elején vezetést szerzett ismételten a Stoke, míg két perccel a vége előtt Lee hozta vissza a hazaiak reményét. Következhetett a büntetőpárbaj, melyet azonban 5-4-re a vendégek nyertek. Hogy őszinték legyünk, ha valaki, akkor a Birmingham megérdemelte volna a továbbjutást, mert az amit ma mutattak az fantasztikus volt, a küzdeni akarás mintaképe.

Rég látott nagy győzelmet láthatott az Old Trafford publikuma, a Vörös Ördögök ráadásul egy Premeir League csapatot ütöttek ki négy góllal. A szenvedő fél a Norwich volt. 

Birmingham City (II.) - Stoke City 3-3 (1-1) - hosszabbítást követően 4-4 - büntetőkkel 4-5
G: Adeyemi (28.). Lovenkrados (85., 90+2.), Lee (118.) ill. Pennant (9.), Crouch (51.) Arnautovic (71.), Jones (93.)
Kiállítva: Eliott (45+1.) ill. -

Burnley (II.) - West Ham 0-2 (0-0)
G: - ill. Taylor (76.-büntető), Collison (90+4.-büntető)
Kiállítva: Treacy (90+3.) ill. -

Leichester City (II.) - Fulham 4-3 (2-1)
G: Morgan (40.), Wood (45.), Miquel (51.), Dyer (89.) ill. Rodallega (18., 52.), Karagounis (87.)

Manchester United - Norwich City 4-0 (1-0)
G: Hernandez (28.-büntető, 53.), Jones (87.), Rafael (90+4.) ill. -

Holnap (Szerdán) játsszák:
20:45 Tottenham - Hull City
20:45 Newcastle United - Manchester City

2013.11.06.
Sunderland - Southampton

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése