2013. október 29., kedd

Serie A: Kemény meccs vár a Naploira és a Milanra - előzetes

Nincsen megállás, kedden már folytatódik is az olasz labdarúgó bajnokság (Serie A) küzdelemsorozata a 10. fordulóval. A nyitómérkőzést kedden, míg a forduló zárómeccsére csütörtököm kerül sor, hogy aztán hétvégén jöhessen az újabb karika. Nem leszünk rangadók híján, ugyanis a Napoli és a botladozó AC Milan együttesére is komoly ellenfél vár. 

A forduló nyitómérkőzésén Bergamóba látogat az Interm mely hétvégén a Hellas Verona elen zárta három meccses bukdácsolását, míg a hazaiak vereséget szenvedtek a Samp otthonába, így nem tudták négyre növelni győzelmi szériájukat. Ismerve a hazai szurkolókat és az atmoszférát, nehéz dolga lesz a milánói fekete-kékeknek, eddigi négy meccséből hármat megnyert az Atalanta, csak a Fiorentina tudott pontokkal távozni a Stadio Atleti Azzurri d'Italia gyepéről.

Szerdán aztán jön a nagyüzem, egy időpontban rendeznek nyolc bajnokit, melyek közül kettő nagyon pikánsnak és érdekesnek tűnik. A remek formában lévő és otthon még veretlen Fiorentina  a bajnoki tabella második helyén álló Napoli gárdájával méri össze tudását, míg a hétvégén Parma városában is leégő AC Milan ezúttal az őt a tabellán megelőző Lazio együttesét fogadja. Mondanunk sem kell, hogy egy újabb milánói blama mit jelentene, illetve Allegri helye is egyre jobban inog a kispadon, ami nem csoda, 9 forduló alatt 11 pont az roppant kevés. Eddig olybá tűnik, hogy nagyon messze van tőlük Európa és a kupaindulást érő helyek.

A hétvégén első ízben nyerni tudó Bologna  a Cagliari csapatásához látogat, kíváncsian várjuk, hogy fellendítette-e a csapatot a diadal. A Genoa otthon fogadja az AC Milan hétvégi gyilkosát a Parma személyében, Tözsér Dánel csapata így nem számíthat könnyű meccsre, az ellenfél önbizalma csak úgy duzzadhat. A szezon meglepetéscsapata, a Hellas Verona otthonába látogat a Samp, mely immáron három meccse veretlen és kiugrott a kiesőzónából, mi több, zsinórban két diadalt mutathat fel, ellenben a hazaiak egy nagy sorozata tört meg az Inter ellen, kérdés, mennyire fogta ez meg őket. Papíron könnyű meccs vár a Juventusra, mely a Serie A eddigi léggólszegényebb csapatát a Catania együttesét látja vendégül. A vendégségbe érkező alsóházi együttes eddig csupán 6 gólt tudott szerezni, igaz utóbbi öt meccséből négyen betalált. A másik torinói csapat vendégségbe utazik a Livorno otthonába, ez a párharc a felsőházba kerülésért zajlik majd, legalábbis annak megközelítéséért. Végül pedig az újonc Sassuolo, mely az Udinese együttesét fogadja és tartaná otthon a pontokat. Ez persze függ az ellenfél formájától, mely igen csak ingadozó a szezon eddigi kilenc meccsét figyelembe véve.

A forduló zárómeccsén csütörtökön aztán az éllovas AS Romáé lesz a főszerep, a Pjanic vezette alakulat a liga utolsó Chievo csapatát fogadja, mondanunk sem kell, hogy meglepetés lenne, ha a Serie A legrosszabb formában lévő csapata lenne az, aki megállítja a Farkasokat. 

Kedd:
20:45 Atalanta - Inter (SportKlub)

Szerda:
20:45 Cagliari - Bologna
20:45 Fiorentina - Napoli
20:45 Genoa - Parma
20:45 Hellas Verona - Sampdoria
20:45 Juventus - Catania
20:45 Livorno - Torino
20:45 AC Milan - Lazio  (SportKlub)
20:45 Sassuolo - Udinese

Csütörtök:
20:45 AS Roma - Chievo  (SportKlub)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése