2013. október 29., kedd

Három sztárklub, egy csatár! - vajon kié lesz?

Egyre nagyobb figyelem övezi Megyeri Balázs csapattársát Konstantinos Mitroglout, aki ontja a gólokat hazája bajnokságában, sőt a Bajnokok Ligájában sem teljesít rosszul. Nem csoda hát, hogy sztárklubok figyelme vetül rá, így a télen nehéz helyzetben lesz az Olympiakosz, amennyiben meg akarja tartani első számú csatárát. 

Nézzük, hogy kiről is van szó! Mitroglou német-görög kettős állampolgárnak mondhatja magát, neveltetése pedig német földönt történt. Ifjúsági karrierje során megfordult a Duisburg, majd a Mönchengladbach együttesében, utóbbiban pedig profi játékossá vált, igaz csupán az alacsonyabb ligában játszó második csapatban. Választott és fiatalon görög utánpótlás válogatott lett, majd pedig 2007-ben az Olympiakosz sok fantáziát látott benne, így megszerezte az akkor még csak 20 esztendős ifjút. Két ízben kölcsönadták, illetve epizódszerepek jutottak neki, ám fejlődése jól megfigyelhető volt, így a mögöttünk lévő szezont végig a csapatnál töltötte és szezon végén bajnoki címet ünnepelhetett, úgy, hogy jócskán tett a címért, ugyanis többnyire csereként pályára lépve 25 bajnokin 11 gólt és 4 gólpasszt jegyzett, míg a Bajnokok Ligájában 6 meccsen 4 gólig és egy asszisztig jutott.

Az idei szezonban pedig egyenesen szárnyal, úgy tűnik beérik a sok évnyi munka! Mitroglou 7 bajnoki mérkőzésen 10 gólnál és 3 gólpassznál jár, míg a Bajnokok Ligájában is csapata vezére 3 meccsen szerzett 3 góljával és egy gólpasszával. Ezen adatok és számok láttán nem csoda tehát, hogy felfigyelt rá a futballvilág.

A kérők sorában a nemzetközi sportsajtó szerint eddig három igen patinás klub állt be. Németországból a Borussia Dortmund, míg Angol földről az Arsenal és a Liverpool is erősen érdeklődik iránta. Nézzük, melyik klubnál milyen a csatárhelyzet, latolgassunk kissé.

Borussia Dortmund: Szinte kész tényként kezelik, hogy Lewandowski a csapat egyik legértékesebb játékosa távozni fog, így az általa hagyott űrt mindenképpen pótolni kell, így Mitroglou beleillene a képbe, pláne, hogy Németországban nevelkedett, így a légkör és a stílus nem lenne számára ismeretlen. Lewandowski távozásával még mindig marad azonban három csatára a Borussiának: Aubayemang, Schieber és Ducksch személyében, ám be kell látnunk, a lengyel nélkül karcsú lenne a csatársor.

Arsenal: A csapat jelenleg vezeti a Premier Leaguet, ám csatárgondokkal küzd a csapat, mondhatni Giroud az egyetlen valamire való egészséges támadó a keretben, ugyanis Podolski és Oxlade is sérült. A télen mindenképpen támadót szeretnének igazolni az Ágyúsok...

Liverpool: Ez a klub, ahol a legkevésbé tudnánk elképzelni őt, ugyanis a kispad nézne ki számára, hiszen a csapatnak van egy remek támadóduója Suarez és Sturridge személyében, és rajtuk kívül is van még támadó a keretben. 

Összegezve tehát az Arsenal és a Dortmund potenciális jelölt lehet, illetve biztosan bukkannak még elő érdeklődők. Mitroglou piaci ára a transfermarkt.de szerint 4,5 millió euró, a 25 esztendős csatár azonban ennél jóval többet fog érni a télen, ha formája nem hanyatlik. Szerződése 2016-ig szól a görög bajnokhoz.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése