2013. szeptember 22., vasárnap

PL: Manchesteri erődemonstráció, avagy felnégyelte a City a Unitedet

Ahogyan az lenni szokott mindkét fél fogadkozott a manchesteri derbi előtt, ám egyikőjük nem csak a sajtóban, verbálisan tette oda magát, hanem a pályán is megmutatta, hogy jelenleg ki az úr. A Vörös Ördögök súlyos már-már megalázó vereségbe futottak bele nagy riválisuk otthonában, a "Polgárok" felnégyelték ősi ellenfelüket. 

A találkozót igen vehemensen kezdték a hazaiak, Navas már a 4. percben veszélyeztette De Gea kapuját. Az első igazán nagy helyzet a 11. minutumban maradt ki, akkor Nastasic bólintott nemsokkal a kapu mellé. Hét perccel később azonban már a háló rezdült, Kolarov beadását követően Agüero kanalazta remek mozdulattal a labdát a hálóba. A vendégek mezőnyben úgy ahogy felvették a versenyt, de a kapu előterébe érve elfogyott a tudomány, így az első játékrészben komolyabb United lehetőséget fel sem tudtunk jegyezni. A hosszabbításban másodszorra is hangrobbanás rázta meg az Etihad Stadion, ugyanis egy szögletet követően Toure tudott beleérni a lepattanó labdába, mely lábáról a kapuba pattant. Ezzel lélektanilag a lehető legkegyetlenebb pillanatban adta meg a második döfést a City.

A második játékrész úgy folytatódott, ahogyan az első abbamaradt, jött Agüero és Negredo átadását követően a hálóba juttatta a labdát. A United nagyon elszúrta ezt az időszakot, bennmaradtak az öltözőben olyannyira, hogy három perccel később Nasri is eredményes tudott lenni, ezzel pedig kiütésszaga lett az összecsapásnak. A 70. percben tekintettünk a statisztikákra és konstatáltuk, hogy a vendégek nem találtak még kaput, ez sok mindent elárul, azonban aa végén Rooney még megmentette csapata becsületét. Későn ébredt a United, de úgy is fogalmazhatunk, hogy ekkor már visszavett a City.

A történelemből ismerhetjük  a felnégyelés fogalmát, nos ez körülbelül úgy festett, igazi erődemonstráció volt. A Cíty győzelmével feljött a harmadik helyre, míg a United szenved és csupán a nyolcadik pozíciót foglalják el. Javítani jövő héten a West Brom ellen lehet, míg a "Polgárok" az Aston Villa ellen folytathatják a menetelést.

Manchester City - Manchester United 4-1 (2-0)
G: Agüero (18., 47.), Toure (45+2.), Nasri (50.) ill. Rooney (87.)

A derbivel egy időben játszották a Cardiff-Tottenham meccset, mely a hosszabbítás utolsó pillanatában dőlt el, a londoniak hőse Paulinho volt. A meccs egészét tekintve óriási fölényben játszott a Spurs, a kapuralövési arány 3-29 volt a lefújás pillanatában, ám csupán másodperceken múlott, hogy a walesi újonc kibekkelje oroszlánbarlangjában a meccset. Győzelmével a Tottenham beérte a listavezető Arsenalt.

Korábbi eredmények:
Norwich City – Aston Villa 0-1
West Ham – Everton 2-3
West Brom – Sunderland 3-0
Liverpool – Southampton 0-1
Newcastle – Hull City 2-3
Chelsea – Fulham 2-0
Cardiff - Tottenham 0-1

Íme a bajnokság állása 5 forduló után:
1. Arsenal 12 pont (11-6) 2. Tottenham 12 pont (5-1) 3. Manchester City 10 pont (12-4) 4. Chelsea 10 pont (6-2) 5. Liverpool 10 pont (5-3) 6. Everton 9 pont...., 8. Manchester United 7 pont...., 18. Fulham 4 pont, 19. Crystal Palace 3 pont, 20. Sunderlan 1 pont


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése