2013. szeptember 23., hétfő

Balotelli ismét alkotott, hiszti és kiállítás a lefújást követően; Allegri értékelt...

Az AC Milan tegnap este belefutott a Napoli bicskájába, a vereséget, illetve a meccsen történteket pedig nem viselte jól a csapat olasz fenegyereke Mario Balotelli. Ismét fegyelmezetlenségi gondok miatt bűnhődhet a csatár, aki ezzel csapatát is sújtja, hiszen nem lehet ott a soron következő bajnoki meccsen és örüljön, ha ennyivel megússza. 

A Napoli az olasz bajnokság egyik bajnokesélyesévé avanzsálódott, ezt pedig Milánóban is megmutatták Bemítez tanítványai. A mérkőzés 2-1-es vendégsikert hozott, ám alakulhattak volna a dolgok másként is. Az első és talán a legnagyobb lelki döfést az jelentette, Balotelli számára, hogy Reina a hírhedt büntetőkirály kifogta tizenegyesét, ez pedig egy fantasztikus sorozatot tört meg, hiszen a balhés támadó profi pályafutása során még soha nem rontott büntetőt, 26 alkalommal állt a labda mögé és mindig a hálóőrök fölé kerekedett. Ismeretlen lehetett tehát számára az érzés, az űr amit a kihagyott büntető teremtett. Ezt követően sérelmezte a játékvezetőt, hogy miért nem kapott újra büntetőt pár perccel később, majd a 80. perc táján csúnyán szabálytalankodtak vele szemben, a vehemencia pedig már akkor látszott az olaszon, aki felpattant és egy aprócska hajszálon múlhatott, hogy nem fejelte le ellenfelét. A végjátékban aztán betalált, szépített, de ez csak az eredmény kozmetikázására volt elég. A hármas sípszót követően, mely a meccs végét jelentette, következett a hiszti, Balotelli a játékvezetőn próbálta meg levezetni dühét, aki azonban ezt nem tűrte és pályán kívül kiállította a már sárgalappal rendelkező csatárt.

"Amikor a meccsnek vége, jobb csendben maradni. Én a hiszti ellen vagyok" - mondta a Sky Sport Italia-nak Allegri, az AC Milan vezetőedzője.

"A legjobb az, ha befogod a szád, ahelyett, hogy ott maradsz vitatkozni a bíróval, ugyanis ez nem változtat semmin. Balotellinek fejlődnie kell ebben a tekintetben."

A milánói piros-feketék szénája tehát nem áll jól, ugyanis négy fordulót követően csupán négy pontja van a csapatnak, így hátránya már most nyolc pont az éllovasokkal szemben. 

"Meg kell próbálnunk a lehető legtöbb pontot begyűjteni. A Napoli a Scudetto egyik várományosa, és annak ellenére pariban voltunk velük, hogy hiányzott több kulcsjátékos is. Vannak elképzeléseim arról, hogyan javítsunk ki dolgokat, de szükség van arra, hogy felépüljenek a játékosok."

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése