2013. szeptember 22., vasárnap

Mégsem tört meg a Barca a több mint öt éve tartó rekordja?

A rekordhalmozó FC Barcelona számos elképesztő rekordot, sorozatot tudhat magáénak az utóbbi években, ezen számsorok közé tartozik a labdabirtoklás is, melyben a katalán klub több mint öt éve nem talált legyőzőre! A rekord azonban egyes források szerint tegnap megszakadt, mások állítják, szó sincsen erről. 

A Barca játékstílusához, a tiki-taka nevű passzolgatós játékhoz hozzátartozik a roppant nagy arányú labdabirtoklás, melyet Guardiola a katalánok korábbi sikeredzője fejlesztett tökéletesre. Ezen fantasztikus sorozat gyökere, kezdete igen régen 2008. májusában kezdődött, a Pep éra elején. Azóta eltelt öt esztendő és négy hónap, és ez idő alatt egyetlen egy gárda sem volt képes arra, hogy egy meccsen többet birtokolja a labdát, mint a katalán óriás. Egyetlen egy neves Bajnokok Ligája ellenfél, de még az ősi rivális Real Madrid sem tudta megszakítani ezt a sorozatot, míg nem tegnap a Rayo Vallecano nagyon közel állt a "sikerhez", márha ezt lehet sikernek nevezni, hiszen egyik csapat sem arra játszik, hogy megtörje ezt a sorozatot, ez csupán egy érdekes statisztikai adat, melyben a Barca világcsúcstartó.

Tegnap este több forrás is azt szellőztette meg, hogy a Vallecano többet birtokolta a labdát 52-48 arányban, azonban a mérvadó a LIGABBVA hivatalos statisztikája, mely lerántotta a leplet és megmutatta, hogy bár közel volt a Vallecano, az arány 48-52 volt a katalán gárda javára. Ezzel pedig elkönyvelhetjük, hogy a sorozat tovább tart, azt azonban nem tudjuk meddig...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése