2013. szeptember 22., vasárnap

Serie A: Tevez és Llorrente szállította a Juve győzelmét

A labdarúgó olasz bajnokság (Serie A) 4. fordulójának vasárnap délutáni meccsein a regnáló bajnok Juventus otthon, míg a komoly célokat kitűző Fiorentina idegenben lépett pályára annak reményében, hogy újabb három ponttal gazdagodik majd a csapat.

Juventus - Verona 2-1 (0-1)
G: Tevez (40.), Llorente (45+3.) ill. Cacciatore (37.)

Ahogyan arra számítani lehetett, óriási fölényben kezdte a mérkőzést az Öreg Hölgy és futószalagon jöttek a kapura lövések, azonban az első gól nem akart megszületni. A foci örök szabálya, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják önmagukat, így volt ez most is, ugyanis a 37. percben óriási meglepetésre az újonc Verona szerezte meg a vezetést Cacciatore gólját követően. Ez volt a vendégek első és egyetlen kaput találó lövése az első negyvenöt perc során, ám ez is elég volt a vezetéshez. A döbbenetből gyorsan felébredt a Juve  és a csapat két nyári szerzeménye Tevez és Llorente gondoskodott arról, hogy 2-1 álljon az eredményjelzőn a szünetben. A spanyol támadó ezzel megszerezte első Serie A gólját. A második játékrészben folytatódott a hazaiak nyomása, a 80. percben 25 kapura lövés állt a nevük mellett, míg a túloldalon ez csupán háromra rúgott. Az eredmény nem változott, így ha szűkösen is, de begyűjtötték a zebrák az újabb három pontot és ott vannak az élmezőnyben.

Atalanta - Fiorentina 0-2 (0-1)
G: - ill. Fernandez (41.), Rossi (70.)

Bergamo az a hely, ahol soha nem könnyű pályára lépni, a vérmes Atalanta szurkolók mindig gondoskodnak róla, hogy az ellenfél ne érezze magát otthonosan a Stadio Atleti Azzurri d'Italiaban. Ma sem volt ez másként, ez azonban nem hatotta meg a firenzei violákat, akik Gomez nélkül is jól, fölényesen játszottak. A vezető találatra sokáig kellett várni, az első félidő hajrájára kanyarodva Fernandez szerezte meg a vezetést a vendégeknek. A 70. percben aztán Rossi lövése talált utat Consigli kapujába, mellyel a vendégek bebiztosították győzelmüket. Az Atalanta ezzel elszenvedte harmadik vereségét, csupán a Torino gárdáját sikerült eddig lenyomniuk, míg a Fiorentina továbbra is remekül menetel és ott van az élmezőnyben.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése