2013. szeptember 22., vasárnap

PL: Ramsey a csatárokat megszégyenítő, avagy élre állt az Arsenal

Az angol labdarúgó bajnokság (Premier League) 5. fordulójában vasárnap kora délután két összecsapást rendezte. A pocsék szezonrajt után éledező Swansea az újonc Palace otthonába látogatott, míg az Arsenal a Stoke együttesét fogadhat azzal a tudata, hogy győzelem esetén listavezetővé avanzsálódik az együttes. 

Arsenal - Stoke City 3-1 (2-1)
G: Ramsey (5.), Mertesacker (36.), Sagna (72.) ill. Cameron (26.)

Hazai pályán az Emirates közönsége előtt a győzelem mindig kötelező, ennek szellemében kezdtek a hazaiak. Az utóbbi hetekben fantasztikus formát mutató Ramsey már az 5. percben megszerezte a vezetést az ágyúsoknak. Remek mezőnyjátéka mellett ez volt a walesi harmadik bajnoki gólja, ezen mutatók mellett pedig a Bajnokok Ligája selejtezőjét is figyelembe véve négy gólt lőtt a sorozatban, ezzel csatárokat megszégyenítő mutatóval rendelkezik a középpályás, aki így 7 meccsen 7 góllal büszkélkedhet. Nem adódott sok lehetősége a vendégeknek, azonban az első kaput találó lövésük megrezgette a hálót, így 26 percnyi játék után 1-1 állt az eredményjelzőn. Ha nem megy a csatároknak, akkor megy a csapat többi tagjának, a védelem tengelyéből fellépő Mertesacker ugyanis tíz perccel később eredményes tudott lenni, ezzel pedig 2-1 állt az eredményjelzőn a félidőben.

A második játékrészben teljesen megfojtotta ellenfelét az Arsenal, olyannyira, hogy a hármas sípszó pillanatában ugyan annyi kapura lövési kísérlet állt a Stoke neve mellett, mint a félidőben. Esemény azonban volt, az Özil vezette had sorra alakította ki a lehetőségeket, mely végül Sagna góljában csúcsosodott ki a 72. percben. A továbbiakban nem változott az állás, ezzel pedig az Arsenal öt fordulót követően átvette a vezetést a tabellán.

Crystal Palace - Swansea City 0-2 (0-1)
G: - ill. Michu (2.), Dyer (48.)

A walesi együttes igazi villámrajtot vett, ugyanis Michu már a második minutumban bevette Speroni kapuját, aztán az első félidőre ennyivel kellett beérnie a szurkolóknak. Komolyabb helyzetet egyik fél sem tudott kialakítani, pár kósza lövésen kívül nem jegyezhettünk fel nagy lehetőséget. 

A második játékrész elején aztán az öltözőben maradt az újonc, a vendégek előnyét pedig Dyer növelte kettőre. Hiába látszott az akarat a Palace játékosokon, ezen a napon nem rúghattak labdába a walesi csapat mellett, melynek középpályája és védelme remekül szűrte a hazaiak akcióit. A végeredmény két lőtt gól és nulla kapott, zsebben a három idegenbéli pont, ez pedig azt jelenti, hogy tovább zárkózik a Swansea, míg a Palace továbbra is kieső.

Korábbi eredmények:
Norwich City – Aston Villa 0-1 
West Ham – Everton 2-3 
West Brom – Sunderland 3-0 
Liverpool – Southampton 0-1 
Newcastle – Hull City 2-3 
Chelsea – Fulham 2-0 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése