2013. szeptember 22., vasárnap

Derby Della Capitale: Győzelmével élre állt a Roma, a piros ezúttal sem maradhatott el

A labdarúgó olasz bajnokság (Serie A) 4. fordulójának vasárnap délutáni meccsei közül mindenki a Derby Della Capitalét, azaz a Roma és a Lazio találkozóját várta. Ezen "háború" mellett eltörpült a Torino és a Parma vendégszereplése. 

AS Roma - Lazio 2-0 (0-0)
G: Balzaretti (63.), Ljajic (90+4.-büntető) ill. -
Kiállítva: - ill. Dias (82.)

A statisztikák nem hazudtolták meg önmagukat, hiszen az utóbbi időben mindkét gárda gól nélküli első félidők hadát produkálja. Így volt ez most is, egymásnak feszültek a felek, ahogyan azt a szurkolóik is tették, természetesen csak verbálisan, ami a stadionban való színteret illeti. Az első nagy helyztetre az 50. percig kellett várni, ekkor Ciani a Lazio védője fejelt felsőlécet. A sárgalapok szépen lassan potyogtak, mind az első, mind pedig a második játékrészben, ahogyan az lenni szokott, a játékosok is éreztették egymással a pályán, hogy ez nem egy hétköznapi meccs. A 63. perc aztán igen eseménydúsra sikeredett, beszorult a Lazio és egy beívelést követően Balzaretti hagyott ki fejjel egy óriási helyzetet, a labdát sikerült szögletre tisztázni, azonban a beívelés ismét Balzaretti fejét találta meg, aki ezúttal már nem hibázott és megszerezte a vezetést. Az immáron tradícióvá vált piroslap ezúttal Dias neve mellé került a 82. minutumban, az i-re a pont pedig a hosszabbítás végén került fel, mikor is büntetőhöz jutott a Roma, a végrehajtó pedig Ljajic volt, aki magabiztos verte a labdát a kapuba. Ezzel a győzelemmel az AS Roma továbbra is hibátlan és vezeti az olsz bajnokságot, míg a Lazio felemás mérleggel a középmezőny tagja.

Catania - Parma 0-0 (0-0)
Bologna - Torino 1-2 (1-2)
G: Natali (29.) ill. D'Ambrosio (2.), Cerci (41.-büntető)
Kiállítva: Natali (45+4.) ill. -

Továbbra sincsen meg a Bologna első győzelme, mely hazai pályán szenvedett vereséget a kisebbik torinói klubtól, míg a nyeretlenek meccsén gól nélküli döntetlen született, így sem a Parma, sem pedig a Catania nem tudott elmozdulni a kiesőzónából. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése