2013. szeptember 22., vasárnap

La Liga: a madridi üldöző, avagy tovább tapad a Barcára az Atletico

A spanyol labdarúgó bajnokság (La Liga) 5. fordulójának utolsó szombat esti meccsén az Atletico Madrid a Valladolid vendégszeretetét élvezte.  

Az első játékrész gól nélküli döntetlent és igen csapongó mezőnyjátékot hozott, mondhatni egyik csapat sem játszott szépen, a labdarúgás szép elemei távol maradtak a két csapattól, de mindig nem lehet tetszetősen, közönségszórakoztató módon rúgni a bőrt, a lényeg az eredményesség, mely a második félidőben tiszteletét is tette az Estadio José Zorilla stadion gyepén. Az első találatra az 56. percig kellett várni, ekkor Raúl Garcia vette be igen csak furcsa módon a hazaiak kapuját, egy ritkán látható légfejes pottyant a kapuba. Bő negyed órával később aztán Diego Costa gondoskodott arról, hogy a három bajnoki pont biztos helyzetbe kerüljön. Az Atletico támadójának ez volt a negyedik gólja a szezonban, győzelmével pedig a fővárosi gárda nem hagyja meglépni a katalán óriást és tapadnak, mint egy vérszívó pióca. A meccsen a kiszolgálóember Koke volt, aki mindkét ízben gólpasszt jegyzett.

Öt fordulót követően, tehát a Barca és az Atletico karöltve 5/5-ös mutatóval és rendkívül mutatós gólaránnyal az élen tobzódik, míg mögöttük a Villareal és a Real Madrid egy egymás elleni döntetlennek köszönhetően már pontveszteséggel kapaszkodnak.

Valladolid–Atlético Madrid 0–2 
G: - ill Raúl García (56.) Diego Costa (72.)

Korábbi eredmények:
Osasuna - Elche 2-1
Real Sociedad - Málaga 0-0
Almeria - Levante 2-2
Rayo Vallecano - Barcelona 0-4

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése