2013. szeptember 21., szombat

La Liga: Pedro triplázott, a Barca ismét gálázott

A spanyol labdarúgó bajnokság (La Liga) 5. fordulójában sem fékezett a Barcelona együttese, mely láthatólag stílusváltáson megy át, ám az áthidaló út, a köztes állapot is nagyon hatékony. A szombat esti áldozat a Vallecano együttese volt, mely meglepően jól játszott, harcolt, végzetét azonban nem tudta elkerülni. 

Rayo Vallecano - Barcelona 0-4 (0-1)
G: - ill. Pedro (33., 47., 72.), Fabregas (80.)

A mérkőzésen teltek, múltak a percek és egyszer csak azt vette észre az ember, hogy bizony a Rayo nem játszik alárendelt szerepet, sőt, olykor ők irányították a játékot, ez azonban csalóka lehet, hiszen láthatóan az új katalán mester stílusváltáson viszi át a csapatot, nagyobb teret enged az ellenfeleknek. A vendégek kapujára a legnagyobb veszélyt első ízben Montoya, a csapat saját védője jelentette, akinek hazaadása centikkel ment el a kapufa előtt, Valdes tekintetét érdemes volt megfigyelni, mikor is a fiatal védőre tekintett. A 33. percben azonban megtört a jég, egy zseniális támadás végén Pedro lőtte ki a hosszú sarkot laposan, az előkésztő szerepkörében Messi tetszelgett. Három perccel később Adriano szabálytalanságát vette észre a játékvezető és jogos büntetőt ítélt a hazaiak javára, a sértett Trashorras azonban kihagyta, vagy fogalmazzunk úgy Valdes kivédte a tizenegyest. Ezzel óriási lehetőséget szalasztott el a Rayo, zárójelben pedig megemlíthetjük, hogy Adriano akár a kiállítás sorsára is juthatott volna, a bíró azonban nem érezte ilyen súlyosnak a helyzetet. 

A második játékrész eleje álomszerű katalán kezdést hozott, ez pedig egyértelműen horroro volt a hazaiaknak. Még két perce sem voltak a felek a pályán, mikor Fabregas bal oldalról laposan passzolt középre, Pedrónak pedig csak a kapuba kellett helyezni a játékszert. A Vallecano próbálkozott, hajtott, nem adta fel a támadás lehetőségét, és bizony több ízben veszélyeztették a Valdes kapuját, aki remek napot fogott ki, nagyon együtt élt a játékkal. A 72. percben aztán láthattunk egy mintatámadást, melynek végén Neymar adta középre a labdát, Perdo pedig megszerezte harmadik találatát. A vendég gólok sora itt nem ért véget, Fabregas volt az utolsó katalán aki betalált a 80. percben kialakítva a végeredményt.

A katalánok ötből öt meccset nyertek és 17-4-es gólaránnyal vezetik a bajnokságot.

Almeria - Levante 2-2 (1-0)
G: Verza (45+2.-büntető), Susa (51.) ill. El Zhar (55.-büntető), Diop (60.)
Kiállítva: Fernandez C. (54.) ill -

Az este másik meccsén az Almeria a Levante együttesét fogadta, a szurkolók pedig nem unatkoztak, esemény volt bőven, igaz a lényeg bő negyedórába dúsítva történt. Az első félői hosszabbításában ugyanis büntetőhöz jutottak a hazaiak, melyet Verza értékesített, így előnnyel mentek a szünetre a hazaiak és a lélektani fölény igen csak az ő kezükbe pottyant, hát még akkor, amikor az 51. percben sikerült az előnyt kettőre növelni. A meccsnek azonban volt egy negatív hőse Fernandez személyében, a hazaiak védője előbb összehozott egy büntetőt, majd egy perc alatt sikerült kiharcolnia, hogy a játékvezető leküldje őt a pályáról. A megítélt tizenegyest Zahar belőtte, majd Diop öt perccel később egyenlített. Több gól nem esett, az Almeria végül örülhetett a döntetlennek.

Korábbi eredmények:
Osasuna - Elche 2-1 (1-0)
Real Sociedad - Málaga 0-0

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése