2014. május 12., hétfő

Mesterötös és egyeduralom Shakhtar módra

Továbbra is tart a Shakhtar Donetsk egyeduralma az ukrán Premier Leagueben, miután a kelet-ukrajnai klub zsinórban ötödik bajnoki címét is bezsebelte és ezzel ismételten közelebb lopózott a rekordbajnok Dinamo Kijevhez, ami az elsőségek számát illeti. 

Mint ismeretes, Ukrajnában most minden a politikáról szól, az egész világ az európai államra figyel. A harcok közepette a bajnokság nem állt le és egy fordulóval a vége előtt bajnokot avattak, miután a Shakhtar 3-1-re diadalmaskodni tudott a Zorya ellenében. A bajnoki cím megszerzésére hatalmas eséllyel pályázott a Dnipro csapata, mely az utóbbi öt fordulóból hármat elbukott, így mondhatni ők vesztették el az aranyérmet, melyet kis ideig oly közel érezhettek magukhoz. A rekordbajnok Dinamo Kijev immáron az utolsó forduló eredményétől függetlenül negyedik helyen zár, ez pedig soha nem fordult még elő a liga 1992 óta íródó történetében, a fővárosi csapat játékosainak nyakában eddig minden szezonban érem lógott.

Azt, hogy mi lesz az ukrán pontvadászat sorsa, jövőre hogyan indul a szezon nem lehet tudni, a politika befolyásoló tényező lesz, komoly átalakulás következhet.

Íme az ukrán Premier League állása 27 forduló után:
1. Shajhtar Donetsk 62 pont - már bajnok, 2. Dnipro 56 p., 3. Metalist Kharkiv 54 p., 4. Dinamo Kijev 50 p., 5. Odessa 45 p., 6. Metalurg Donetsk 43 p., Zorya 42 p.,... 15. Tavríya 10 p., 16. Arsenal Kiev - nem indult

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése