2014. május 12., hétfő

Bajnokot avattak Dániában is

Sorra kelnek el a bajnoki címek, így történt ez vasárnap Dániában is, ahol az Aalborg labdarúgócsapata története negyedik aranyérmét könyvelhette el, miután egy fordulóval a vége előtt négy pontra nőtt előnye, a címvédő FC Midtjylland ellenében. 

Igaz nem sikerült diadalmaskodnia a listavezetőnek a Vestsjaelland otthonában, ám ez is elég volt ahhoz, hogy az aranyérem az Aalborg játékosainak nyakába kerüljön, ugyanis a harmadik helyezett nagy multó Köbenhavn egy a hosszabbításban szerzett góllal diadalmaskodni tudott a címvédő Midtjylland otthonában.

A Bajnokok Ligája és Európa Liga indulást érő helyekért még zajlik a harc, így az utolsó forduló sem lesz érdemtelen, ellenben a két kieső már megvan, a Viborg és az Aarhus csapata búcsúzik az élvonaltól. A nemrégiben még a BL-ben serénykedő Nordsjaelland csak a 6. pozíciót foglalja el. 

Az Aalborg egyébként csütörtökön duplázhat, amennyiben megveri az FC Köbenhavn csapatát a kupadöntőben.

A dán Superliga állása 32 forduló után:
1. Aalborg - már bajnok 59 pont, 2. FC Midtjylland 55 pont, 3. FC Köbenhavn 53 p., 4. Bröndby 51 p., 5. Esbjerg 48 p., 6. Nordsjaelland, 7. Odense, 8. Randers, 9. Vestsjaelland, 10. Sonderjyke, 11. Viborg, 12. Aarhus 29 p.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése