2014. január 14., kedd

BRÉKING! Mutu hazatért, a román ligában folytatja - hivatalos

Tizenhárom esztendő után hazaért Adrian Mutu, a román labdarúgás fenegyereke, aki góljai mellett balhéiról, beszólásairól és drogügyleteiről híresült el. A 35 esztendős támadó az AC Ajaccio gárdáját és a francia élvonalt hagyta maga mögött. 

Új klubja az FC Petrolul Ploiești lesz, mely a román labdarúgó-bajnokság második helyén áll két ponttal lemaradva a listavezető Astra mögött. A válogatottból kitiltott támadó tehát egyből a bajnoki címért szállhat harcba. 

A klub hivatalos honlapján jelentette be Mutu szerződtetését, mely úgy fest nagy cécót, felhajtást hoz magával. A hivatalos sajtótájékoztatót romániai idő szerint 17 órakor tartják, majd a nyugati kultúrából merítve egy órával később a stadionban mutatják be a támadót a kilátogató szurkolóknak, ahogyan azt például a Real Madrid, vagy a Barcelona szokta új játékosai esetében.

Mutu az 1999-2000 szezonban a Dinamo Bucuresti színeiben szerepelt utoljára hazája pontvadászatában, akkor 33 meccsen 22 gól szerzett, bajnok és kupagyőztes lett. Vajon a fővárosi klub hívei miként üdvözlik majd egykori kedvencüket a két csapat egymás elleni meccsén, illetve mennyire lesz balhémentes a támadó hazatérése?

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése