2014. január 14., kedd

AC Milan: Hatalmas meglepetés, Inzaghi helyett egy korábbi klublegenda ülhet a padra - sajtóhít

Igen érdekes dolgot szellőztetett meg az olasz La Gazzetta dello Sport, mely szerint nem Inzaghi veszi át a hétfőn leköszönő Massimiliano Allegri helyét az AC Milan kispadján, hanem egy korábbi klublegenda, aki ebben a pillanatban még mindig aktív labdarúgó. Nem más ő, mint a Botafogo veterán klasszisa Clarence Seedorf. 

A hír elsőre nagyon élesnek tűnik, főleg úgy, hogy a három különböző klubbal is Bajnokok Ligáját nyerő holland még soha sem edzősködött. Azt viszont tegyük hozzá, hogy 37 esztendősen karrierje végén van és bizony már jó pár dolgot elleshetett azoktól a szakemberektől, akikkel együtt dolgozott. Repertoárja megvan, már csak saját stílusát és elképzelését kellene kialakítania, de akár hányszor olvassuk, ez számunkra túl meredeknek tűnik. Tény, mindent tud a labdarúgásról, de mégis...

Seedorf korábban tíz esztendőn keresztül szolgálta a milánói klubot, melynek színeiben tétmérkőzésen 300 alkalommal lépett pályára. Lévén egy igazi ikonról, egy klublegendáról beszélünk, aki minden létező trófeát elhódított a csapattal.

A csapatot addig is, míg fény nem derül az új vezetőedző kilétére Mauro Tassotti irányítja.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése