2014. január 24., péntek

Az osztrák góllövőlista éllovasa a Bundesligába szerződött - hivatalos

Sikeresen zárultak a tárnyalások az osztrák SV Grödig és a német SC Freiburg vezetői között. Így a csapat fiatal gólzsákja, a góllövőlistát vezető Philipp Zulechner a német élvonalban folytatja pályafutását. 

A 23 esztendős befejező csatár tavaly még a második vonalban (Erste Liga) szereplő Horn együttesét erősítette, ám teljesítményével meggyőzte az akkor még szintén másodosztályú Grödig vezetőit, mely a szezon végén feljutott, idén pedig hatalmas meglepetésre 21 fordulót követően második az élvonalban. A csapat legeredményesebb játékosa Zulechner, aki 20 meccsen szerzett 15 találatával vezeti az osztrák Bundesliga góllövőlistáját a Salzburg duója Alan (13) és Soriano (12) előtt. 

Teljesítménye több csapat figyelmét is felkeltette, ám határozott lépést a kiesés ellen küzdő Freiburg vezetői tettek, melynek végén megállapodás született. Az új kontraktus értelmében Zulechner 2017 nyaráig erősíti a német klubot, mely 800 ezer és 1 millió euró közötti összeget fizetett a támadó játékjogáért.

Philipp Zulechner nemrégiben, pontosan tavaly novemberben mutatkozott be az osztrák válogatottban, egy USA elleni felkészülési meccsen.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése