2014. január 24., péntek

Olasz válogatott érkezhet Lippi BL-győztes csapatába

Nemzetközi sajtóhírek szerint Marcello Lippi, a friss AFC Bajnokok Ligája győztes Guangzhou Evergrande vezetőedzője azon sáfárkodik, hogy Kínába csábítsa az olasz válogatottban is szereplő Alessandro Diamantit, akit jelenleg a Bologna foglalkoztat. 

A 30 esztendős támadó középpályás tagja  Cesare Prandelli válogatott keretének, és minden bizonnyal az utolsó lehetősége lehet pályafutása során a vb idén, így azonnal felmerül az emberben, hogy biztosan jó ötlet-e a világ másik végére költözni, kikerülni a perifériából. Azt azonban tegyük hozzá, hogy nem egy stabil válogatott emberről van szó, kicsi az esélye annak, hogy a keretszűkítések után ott lehetne az utazó keretben. Igaz, tán élete legjobb formájában van, a fiatalnak már igen csak nem mondható játékos.

Ennek ellenére Lippi és a Guangzhou vezetőségének keltökélt célja, hogy az új évadot az olasz játékossal kezdje meg a klub. Arról nem lehetett hallani, hogy milyen pénzügyi szempontokat fontolgat a keleti klub vezetősége, az viszont biztos, hogy Diamanti igen csak hosszútáv 2018 nyaráig érvényes szerződéssel rendelkezik, piaci árát pedig 8 millió euróra taksálja a német transfermarkt.de.

Az érintettek még nem szólaltak meg az ügyben, várjuk a további fejleményeket.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése