2014. január 24., péntek

Második kalapból várja a magyar csapat az EB-sorsolást! - íme a kalapok

Az Európai Labdarúgó-szövetség a január 23-24-i ülésén, osztott, szorzott és igen szigorú pontozások alapján elkészítette a 2016-os EB kalapbeosztását. A magyar válogatott igen előkelő társaságba került a második kalapban, ugyanis közt a svédekkel és a belgákkal vagyunk együtt, míg mögöttünk, kapott helyet a török, szerb, román, lengyel négyes. Ez a beosztás kedvező lehet a "Szerethetőnek"! 

A papírforma tehát arról árulkodik, hogy a Pintér Attilla trenírozta nemzeti csapat csupán egy nálánál erősebb csapatot kaphat csak a selejtezőcsoportjába, ám tudjuk, hogy ez azért nem így van, hiszen ha tüzetesen megnézzük a harmadik kalapot és szívünkre tesszük a kezünket, akkor vannak ott válogatottak, akik előrébb járnak. Szerintünk! Arról nem is beszélve, hogy a negyedik kalapban olyan válogatottak vannak, mint például Montenegró és Bulgária, illetve egészen az ötödik kalapig csúszott Izland, mely vb-pótselejtezőt játszhatott legutóbb.



A válogatottakat február 23-án, Nizzában kilenc csoportra osztják majd be. Az Európa-bajnokságra indulási jogot nyer a kilenc csoportgyőztes, a kilenc csoportmásodik, sőt a legjobb csoportharmadik is. A fennmaradó nyolc válogatott, mely harmadik lesz a csoportjában oda-visszavágós rendszerben pótselejtezőt vív majd. Ez új rendszer, mint ismeretes először lesz 24 csapatos a kontinensviadal.

Első kalap: Spanyolország, Németország, Hollandia, Olaszország, Anglia, Portugália, Görögország, Oroszország, Bosznia-Hercegovina.

Második kalap: Horvátország, Ukrajna, Svédország, Dánia, Svájc, Belgium, Csehország, Magyarország, Írország.

Harmadik kalap: Szerbia, Törökország, Szlovénia, Izrael, Norvégia, Szlovákia, Románia, Ausztria, Lengyelország.

Negyedik kalap: Örményország, Montenegró, Skócia, Finnország, Lettország, Wales, Bulgária, Észtország, Fehéroroszország.

Ötödik kalap: Izland, Észak-Írország, Albánia, Litvánia, Moldova, Macedónia, Azerbajdzsán, Grúzia, Ciprus.

Hatodik kalap: Luxemburg, Kazahsztán, Liechtenstein, Feröer, Málta, Andorra, San Marino, Gibraltár.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése