2014. január 24., péntek

Chelsea: újabb kiválóság érkezett több mint 10 millióért - Megköttetett!

A Chelsea labdarúgócsapata hivatalos oldalán jelentette be, hogy lezárult a harc, Mohamed Salah a londoni csapatot választotta, a feleknek sikerült megállapodniuk, így már csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok vannak vissza.   

A 21 esztendős egyiptomi csodagyerek úgy tűnik eladta magát azzal, hogy a bajnokok Ligájában mindkét meccsen győztes találatot szerzett a Chelsea ellen, és emellett kiváló teljesítményt nyújtott. Mourinho korábban úgy jellemezte, hogy egy kiforratlan zseni. Salah nem csupán ezen a két meccsen játszott jól, összességében a svájci csapat vezéregyénisége lett, az egész szezont tekintve 10 gólnál és 7 gólpassznál jár.

A posztját tekintve jobb oldali középpályás hazájában az El Mokawloon csapatában nevelkedett, s mutatkozott be a felnőttek közt 2010-ben. Teljesítménye meggyőzte a Basel vezetőit, így 2012-ben leigazolták. A jelenleg folyó átigazolási időszakban nem csupán a Chelsea érdeklődött, komoly szándékot mutatott a nagy rivális Liverpool is, mely úgy fest, hogy lecsúszott az üzletről.

Abramovic belenyúlt a perselybe, ugyanis piaci áránál 5 millió euróval többet fizettek az egyiptomiért, a transzfer ára 13.5 millióba került így. 

Hazájában Salah óriási tiszteletnek és rajongásnak örvend, fiatal kora ellenére immáron 27 alkalommal ölthette magára a címeres mezt, melynek színeiben 17 találatnál jár. Azt pedig, hogy ez lesz-e a tél legnagyobb üzlete nem tudhatjuk még, egy biztos, egy kivételes labdarúgóval erősödött a Chelsea. Ha pedig nem is a legnagyobb üzlet, de hosszútávon lehet, hogy a legkifizetődőbb. Ezt majd az idő eldönti.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése